25.6 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Ολυμπιακός: Πλέοντας σε… αχαρτογράφητα νερά (pics+vids)

Το Basketa.gr παρουσιάζει τον Ολυμπιακό ο οποίος φέτος θα αγωνίζεται αποκλειστικά στην Ευρωλίγκα -με την πρώτη του ομάδα- κι ελπίζει ότι θα το κατορθώσει να πραγματοποιήσει μία πορεία καλύτερη από την περσινή.

+ Από τη στιγμή που στο ρόστερ του Ολυμπιακού υπάρχουν ακόμα ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης υπάρχει μία σιγουριά για την πορεία της ομάδας. Στον πάγκο βρίσκεται μία σπουδαία φυσιογνωμία του παγκοσμίου μπάσκετ όπως είναι ο Ντέιβιντ Μπλατ, ενώ κοντά στο καλάθι δεσπόζει η παρουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ ο οποίος  έμεινε στους Πειραιώτες παρά τις «σειρήνες» που ήχησαν στ’ αυτιά του από την Ρωσία και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας το περασμένο καλοκαίρι.

- Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν η απόφαση του Ολυμπιακού να συμμετέχει με την πρώτη του ομάδα μόνο στην Ευρωλίγκα θα αποδειχθεί καλή ή κακή για τον ρυθμό του συνόλου. Άλλωστε όπως είπε και ο προπονητής του κλαμπ, το γεγονός αυτό είναι πλέυση σε «αχαρτογράφητα νερά». Το αρνητικό στοιχείο που έχει φανεί έως τώρα αφορά την αδυναμία στη θέση «1». Ο Ουέιντ Μπάλντγουιν και ο Ουίλ Τσέρι δεν έχουν δείξει προς το παρόν σε καμία περίπτωση ικανοί να σηκώσουν όλο το βάρος, ενώ και στους ψηλούς, δεν υπάρχουν σίγουρες λύσεις πίσω από Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ.

https://www.youtube.com/watch?v=BtMgaTENpp0&t=2140s

Το αστέρι

Έχει φτάσει τα 37 όμως παραμένει ακόμα ο σούπερ σταρ της ομάδας του. Παράλληλα όλες οι άμυνες των υπολογίζουν. Ο λόγος φυσικά για τον Βασίλη Σπανούλη ο οποίος θα συμπληρώσει δέκα χρόνια στον Ολυμπιακό και περιμένει πως και πως αυτήν τη σεζόν ούτως ώστε να γίνει πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα ξεπερνώντας τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Είναι φανερό ότι δεν μπορεί πλέον να μένει στο παρκέ για μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως ακόμα κι έτσι αποτελεί αναμφίβολα το μεγάλο αστέρι των «ερυθρόλευκων».

Ο προπονητής

Ο Ντέιβιντ Μπλατ συγκλόνισε την παγκόσμια μπασκετική κοινότητα με την αποκάλυψή του για το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί. Θα συνεχίσει για δεύτερη σεζόν στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, θέλοντας να βοηθήσει την ομάδα να πραγματοποιήσει μία πολύ καλύτερη πορεία σε σχέση με πέρσι. Χαίρει της εμπιστοσύνης της διοίκησης των Πειραιωτών, ενώ και οι παίκτες του τον σέβονται απόλυτα. Στα 60 του βρίσκεται μπροστά σε μία σημαντική πρόκληση.

https://www.youtube.com/watch?v=pAG0vKJAs6I

Εκτίμηση

Αν δεν προχωρήσει σε αλλαγές, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα απέναντι στους ενισχυμένους αντιπάλους. Ο πήχης έχει... χαμηλώσει για τις ελληνικές ομάδες που πλέον παλεύουν για την είσοδό τους στα πλέι οφ. Με το υπάρχον έμψυχο δυναμικό δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν οι «ερυθρόλευκοι» βρεθούν κάπου μεταξύ 10ης και 12ης θέσης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ