25.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Γκίνζμπουργκ: «Δεν περιμέναμε να πάμε τόσο καλά»

Η Τσεχία βρίσκεται μία νίκη μακριά από την πρόκρισή της στα προημιτελικά του 18ου Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο προπονητής της, Ρόνεν Γκίνζμπουργκ, παραδέχθηκε πως δεν περίμεναν να φθάσουν έως εδώ.

Οι Τσέχοι θέλουν νίκη ή ήττα μέχρι και 11π. στην αναμέτρησή τους με την Ελλάδα στη Σενζέν (09/09, 11.30), προκειμένου να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στις οκτώ καλύτερες ομάδες στα κινεζικά παρκέ. Ο 55άχρονος προπονητής στο περιθώριο της προπόνησης της Κυριακής (08/09), στην οποία δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Μπλέικ Σιλμπ, ανέφερε αρχικά: «Όταν ήρθαμε δεν περιμέναμε να πάμε τόσο καλά. Λείπει ο Γιαν Βέσελι. Με το Γιαν θα μπορούσαμε να πάμε μέχρι τα μετάλλια στο Ευρωμπάσκετ, όχι στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο στόχος ήταν να κερδίσουμε την Ιαπωνία, ίσως να κάνουμε την έκπληξη με την Τουρκία, αλλά η αλήθεια είναι ότι παίξαμε καλά σε όλα τα παιχνίδια. Το αξίζαμε».

Ο Ισραηλινός τεχνικός της Εθνικής Τσεχίας δεν παρασύρεται από τους δώδεκα πόντους που χρειάζεται η «γαλανόλευκη» για να εξασφαλίζει την πρόκριση, αντί για εκείνους, όπως ξεκαθάρισε άλλωστε: «Εάν μετρήσουμε τους 11π. μπορεί να φθάσει εκεί η διαφορά μέσα σε ένα λεπτό. Θα παίξουμε το μπάσκετ μας και για να κερδίσουμε. Η Ελλάδα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Δεν το είδαμε μέχρι στιγμής, αλλά μπορούν να παίξουν πολύ καλύτερα. Ελπίζω να μην είναι αύριο (09/09)… Όταν ξεκινούσε το τουρνουά η Ελλάδα ήταν μία από τις υποψήφιες ομάδες για μετάλλιο. Δεν ξέρω τι έγινε, ρωτήστε τους. Είναι, όμως, μια καλή ομάδα. Κάποιες στιγμές παίζουν εξαιρετικά».

Αναφέρθηκε και στον ηγέτη τους, τον Τόμας Σατοράνσκι, συμπληρώνοντας: «Ο Τόμας σκέφτεται τη νίκη, όχι τα στατιστικά του. Αυτό τον έχει κάνει τον παίκτη που είναι τώρα στο ΝΒΑ. Είναι ο ηγέτης μας εντός κι εκτός παρκέ, κάνει τα πάντα για αυτό το έθνος». Ρωτήθηκε και για τον NBAer της ελληνικής ομάδας, το Γιάννη Αντετοκούνμπο, και τον τρόπο περιορισμού του και αρκέστηκε να απαντήσει -γελώντας- αναφορικά με το πώς θα επιχειρήσουν να τον περιορίσουν: «Με ζώνη 4-1. Είναι σπουδαίος παίκτης».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ