27.3 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Καλαμπόκης: “Θέλει αυτοσυγκέντρωση και πίστη”

Ο Γιάννης Καλαμπόκης, εκ των συνεργατών του Θανάση Σκουρτόπουλου στον πάγκο της Εθνικής Ανδρών, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το τέλος της αναμέτρησης με τις ΗΠΑ και τόνισε:

«Στρατηγικά ήμασταν κοντά σε αυτό που θέλαμε να παρουσιάσουμε. Προσπαθήσαμε να τους μπερδέψουμε και να παίξουμε με το μυαλό τους. Σε αυτά τα παιχνίδια όταν παίζεις με καλύτερη ομάδα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα πράγματα για να κερδίσεις. Ένα από αυτά είναι το καλό ποσοστό στο σουτ. Είναι οξύμωρο γιατί δεν δημιουργήσαμε καλές προϋποθέσεις για σουτ. Αυτοί γυρνούσαν την μπάλα και μας έφθειραν, ενώ ξοδεύαμε ενέργεια για να ακολουθήσουμε. Κι αυτό μας δημιούργησε δυσκολίες στην εκτέλεση. Μπλοκάραμε και δεν βρήκαμε εύκολους πόντους. Προσπαθήσαμε στην αρχή με το τρανζίσιον, αλλά δεν μπορούσαμε στη συνέχεια. Φαινόταν ότι ήταν δύσκολο και με τέτοια επιθετική συγκομιδή δεν θα μπορούσαμε κάτι παραπάνω. Τα παιδιά κάνανε μεγάλη προσπάθεια αμυντικά, μπορεί να μας δώσει αυτοπεποίθηση".

Ο Καλαμπόκης αναφέρθηκε και στον επόμενο αγώνα, με την Τσεχία τη Δευτέρα (9/9): "Η Τσεχία είναι καλή ομάδα και δεμένη. Έχουν συνοχή, είναι συμπαίκτες στη Νίμπουργκ και γνωρίζονται καλά. Σε λιγότερο από 48 ώρες θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να αναλύσουμε το παιχνίδι. Να κρατήσουμε αμυντικά κομμάτια από σήμερα και να προβληματιστούμε στην επίθεση. Νομίζω θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες γι' αυτό που ονειρευόμαστε από την αρχή. Δεν μένουμε στον Σατοράνσκι, έχουν πολλούς καλούς παίκτες. Θέλει αυτοσυγκέντρωση και πίστη. Και σήμερα προσπάθησαν πολύ τα παιδιά. Ξέρουν και θα ετοιμαστούν κατάλληλα. Έχουν όλοι την εμπειρία και την αξία για να κάνουμε αυτό που θέλουμε".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ