20.4 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Θρίαμβος της Βενεζουέλας, «πέταξε» εκτός συνέχειας την Κίνα (vids+pics)

Η ψυχωμένη Βενεζουέλα έγραψε ιστορία νικώντας στο Πεκίνο την Κίνα με 72-59 και παίρνοντας το δεύτερο εισιτήριο του πρώτου ομίλου για τη φάση των «16», στο μεγάλο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής.

Από την αρχή του αγώνα ήταν ολοφάνερο ότι οι διοργανωτές δεν ήταν καθόλου καλά προετοιμασμένοι στο πνευματικό κομμάτι και τα χέρια τους... έτρεμαν από το άγχος. Από την άλλη, οι Νοτιοαμερικάνοι ήταν πολύ παθιασμένοι και είχαν συγκεκριμένο πλάνο το οποίο ακολούθησαν πιστά.

Στην πρώτη περίοδο πήραν προβάδισμα 18-10 και πήγαν μπροστά στο ημίχρονο με 33-23, έχοντας δείξει ότι θα επιβάλλουν εκείνοι το δικό τους... νόμο. Το άγχος έπνιγε τους Κινέζους οι οποίοι προσπαθούσαν με ανορθόδοξο τρόπο να επιστρέψουν στον αγώνα και δεν ήταν σε θέση να εκμεταλλευτούν ούτε τα διαιτητικά «δώρα». Κακές επιθέσεις, μέτριες άμυνες και αδυναμία στο ριμπάουντ επέτρεψε στους Βενεζουελάνους να διατηρήσουν το προβάδισμα σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα και να φτάσουν στον θρίαμβο με 72-59.

Πλέον η Βενεζουέλα θα ενταχθεί στον όμιλο της φάσης των «16» όπου θα βρίσκονται επίσης η Πολωνία, η Αργεντινή και η Ρωσία, ενώ η Κίνα θα δώσει αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 17-32.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε εικόνες και videos από την αναμέτρηση:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ