19.1 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Μαριάνοβιτς: «Τίποτα δεν θα είναι εύκολο»

Η Σερβία είναι εκ των φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, αλλά ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς προειδοποιεί πως το έργο τους κάθε άλλο παρά ως εύκολο μπορεί να χαρακτηριστεί.

Οι «Πλάβι» κατέχουν την πρώτη θέση στα power rankings της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και οι ίδιοι δεν το κρύβουν πως στόχος τους είναι το χρυσό μετάλλιο. Η πορεία τους μέχρι την άνοδό τους στο βάθρο των νικητών, βέβαια, δεν θα είναι εύκολη. Στη δυσκολία της αποστολής τους στα κινεζικά παρκέ (31/08-15/09) στάθηκε ο 31χρονος σέντερ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Κάθε ομάδα είναι καλή εδώ πέρα. Έχουν προετοιμαστεί το ίδιο σκληρά με εμάς. Μία κατοχή στην επίθεση, μία αμυντική ενέργεια, ένα φάουλ μπορούν να καθορίσουν ολόκληρο παιχνίδι. Η ομάδα μας πρέπει να φανεί έξυπνη και να σεβαστεί κάθε αντίπαλο. Πρέπει να παίξουμε με επαγγελματισμό. Τίποτα δεν θα είναι εύκολο στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μπορεί να νικήσαμε κάποιες ομάδες στα φιλικά παιχνίδι, αλλά τώρα η κατάσταση είναι διαφορετική. Κάθε αποτέλεσμα μετράει. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε όλα τα σαραντάλεπτα των αγώνων που έρχονται…».

Ο Σέρβος διεθνής των Ντάλας Μάβερικς αναφέρθηκε και στην παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. «Λατρεύουμε να παίζουμε για την πατρίδα μας. Δεν συμβαίνει συχνά. Προπονείσαι μια ζωή, βλέπεις άλλους παίκτες στα Ευρωμπάσκετ, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα Παγκόσμια Κύπελλα… Όλα αποκτούν νόημα όταν φθάνεις τελικά να παίρνεις μέρος. Αισθάνεσαι τέλεια», εξήγησε. Θυμίζουμε πως η Σερβία έχει κληρωθεί στο Δ’ Όμιλο ο οποίος θα λάβει χώρα στην πόλη Φοσάν και στο πλαίσιο της πρώτης φάσης θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ιταλία, τις Φιλιππίνες και την Αγκόλα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ