26.5 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Οι Αμερικανοί είναι εδώ (vids)

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς βαρέθηκε να μετρά απόντες στο φετινό προσκλητήριο της Εθνικής ΗΠΑ, αλλά μη βιάζεστε να ξεγράψετε τους Αμερικανούς στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Η εικόνα τους δεν είναι κακή και οι Αυστραλοί, που πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να τους κάνουν τη ζημιά, έσκυψαν τελικά το κεφάλι χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Στο φιλικό που έγινε στη Μελβούρνη, το ένα από τα δύο πριν αμφότερες οι ομάδες ταξιδέψουν στην Κίνα, μπροστά σε 51.000 θεατές (!) οι ΗΠΑ νίκησαν καθαρά με 102-86, παίζοντας πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο η Αυστραλία πάλεψε στα ίσια και με πρωταγωνιστές τον Πάτι Μιλς (παίκτη του Πόποβιτς στους Σπερς, σκοραρε 19 πόντους) και τον Κρις Γκούλντινγκ (19π.) διατήρησε την επαφή της με το σκορ (44-43).

Στην τρίτη περίοδο, όμως, οι Αμερικανοί πάτησαν γκάζι, ξέφυγαν με διψήφιες διαφορές και δεν κοίταξαν ξανά πίσω τους. Ο Κέμπα Ουόκερ (23π.) έσερνε το χορό, ο Μάιλς Τέρνερ έκανε σπουδαία δουλειά στα ριμπάουντ (15π., 14ρ.), ο ρυθμός άνοιξε κι αυτό ήταν βούτυρο στο ψωμί των Αμερικανών, που στο ανοικτό γήπεδο δεν είχαν αντίπαλο. Η διαφορά ξεπέρασε και τους 20 πόντους στο 36' (93-72) και η νίκη για τις ΗΠΑ ήρθε εν τέλει με τρόπο πειστικό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ