22.3 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Η δόξα για την Τουρκία, η αδικία για τη Σερβία (vid)

Η Τουρκία ζούσε πριν από 9 χρόνια την πιο ιστορική της στιγμή αναφορικά με το μπάσκετ της, με το 83-82 επί της Σερβίας να τη στέλνει στον τελικό του Μουντομπάσκετ 2010, σε μια μέρα όπου οι «Πλάβι» δικαιούνται να διαμαρτύρονται για κατάφωρη διαιτητική αδικία.

Ήταν 11 Σεπτεμβρίου του 2010. Πριν από μόλις 9 χρόνια είχε γίνει η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Εκείνη τη μέρα, στη συγκεκριμένη επέτειο, θα έλεγε κανείς πως έγινε μια... οργανωμένη ληστεία απέναντι στη Σερβία, ώστε να μην φτάσει τελικό, αδικώντας όχι μόνο τους «Πλάβι», αλλά και την καλύτερη Τουρκία όλων των εποχών.

Το καλάθι του Κερέμ Τουντσερί έκανε ένα έθνος περίπου 80 εκατομμυρίων να πανηγυρίσει για τη μεγαλύτερη επιτυχία της Εθνικής μπάσκετ, επιβραβεύοντας ένα σπουδαίο σύνολο με ηγέτη τον Χέντο Τούρκογλου και παίκτες σαν τον Ερσάν Ιλιασόβα, τον Ομέρ Ασίκ, τον... καλό Σεμίχ Ερντέν, τον Ομέρ Ονάν, τον... νεότερο Σινάν Γκιουλέρ, τον Κερέμ Γκονλούμ, τον Εντέρ Αρσλάν και πολλούς ακόμη. Πολλοί, όμως, δεν ξεχνούν τις οφθαλμοφανείς διαιτητικές αδικίες στην ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, με εξίσου παικταράδες σαν τον Μίλος Τεόντοσιτς, τον Νεμάνια Μπιέλιτσα, τον Νέναντ Κρίστιτς και άλλους.

Η FIBA θυμάται σήμερα (14/8) αυτό το παιχνίδι και το παρουσιάζει:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ