28 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Το basketa.gr μετράει αντίστροφα από το “Σινάν Ερντέμ” (live)

 

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης παράει πρώτος το παρκέ από πλευράς Ολυμπιακού, ακολουθούμενος από τους Νίκολα Μιλουτίνοφ, Βασίλη Τολιόπουλο, Ιωάννη Παπαπέτρου και τον Κεμ Μπιρτς με... τα ακουστικά του. Μικρή αναμονή στον πάγκο, μέχρι να τελειώσουν οι ζωντανές δηλώσεις στο παρκέ από Ααρον Τζάκσον και Δημήτρη Ιτούδη.

Ενταση παρατηρείται στο πέταλο των φανατικών της Φενέρ, με μεταξύ τους επεισόδια. Παραμένει αδιευκρίνιστος ο λόγος, έχει επέμβει η αστυνομία και προσωρινά η τάξη αποκαθίσταται. 

Γίνονται οι βραβεύσεις της καλύτερης πεντάδας του τουρνουά νέων που διεξήχθη αυτές τις μέρες στην Πόλη, με τα αυριανά αστέρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ, που σε λίγα χρόνια, ευελπιστούν να έχουν περάσει στο... κυρίως ταμπλό.

20.05: Υπάρχει πληροφορία ότι έξω από το γήπεδο επιχειρήθηκε... μαζική είσοδος Τούρκων οπαδών χωρίς εισιτήριο και ότι το... μετάνιωσαν αφού η αστνομία αποδείχτηκε ότι ήταν σε εγρήγορση.

Την ώρα που ο Ολυμπιακός έχει 7-8 παίκτες στο παρκέ για σουτ, από τη Φενέρ έχει εμφανιστεί μόνο ο Μπογκντάνοβιτς. 

20.15: Οι δύο ομάδες έχουν αποσυρθεί στα αποδυτήρια για να ακούσουν τις τελευταίες... pregame οδηγίες της ευρωπαϊκής σεζόν. Σε λίγα λεπτά θα γίνει η είσοδός τους για το τελικό στάδιο της προθέρμανσης που θα μας οδηγήσει μέχρι το τζάμπολ του μεγάλου τελικού.

20:29 Ο Ολυμπιακός βγαίνει στο παρκέ, ο Σπανούλης παίρνει την  πρώτη μπάλα, αρχίζει η προθέρμανση.

Ακολουθεί η Φενέρ, το γήπεδο πλέον έχει ξεσηκωθεί.

20.30: Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κάνει την εμφάνισή του στην κερκίδα και παίρνει θέαση δίπλα σε αυτόν του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Μιχάλη Κουντούρη για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Η παρέα τους μεγαλώνει με την προσθήκη του Δήμαρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.

20.45: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κάνει την εμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο και ξαναγίνεται σύνθημα στα χείλη όλων. Σύνθημα... διαφορετικό βέβαια σε Τούρκους και Ελληνες, λίγο πριν παίξει έναν ακόμα ευρωπαϊκό τελικό στην καριέρα του...

Στο μεταξύ η εικόνα των οπαδών πίσω από το καλάθι που κάνει ζέσταμα η Φενέρ προκαλεί... τρόμο. Πρέπει να είναι... αμέτρητα περισσότεροι από αυτοιί που χωράνε, διάδρομοι και σκαλιά δεν φαίνονται πουθενά.

20.50: Οι διαιτητές δίνουν σινιάλο, οι ομάδες αποσύρνοται στους πάγκους για την επίσημη παρουσίαση.

20.57: Ολοκληρώνεται η παρουσίαση των ομάδων, τρία λεπτά ακόμα προθέρμανση και... τζάμπολ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΣΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 20.00

19.00: Δύο ώρες απομένουν για το τζάμπολ του μεγάλου τελικού της Ευρωλίγκας και όπως είναι αναμενόμενο το "Σινάν Ερτνέμ" αρχίζει να... κινείται στους ρυθμούς του. Οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν καταλάβει τις θέσεις τους, οι περισσότεροι το έχουν κάνει από τις 17.00, τέσσερις ώρες πριν το τζάμπολ. Αυτοί τηγς Φενέρ επίσης στο κομμάτι των φανατικών τους, ενώ τα κενά καθίσματα είναι τα "ακριβά".

Στις σουίτες των επισήμων παρατηρείται έντονη κινητικότητα από ομοιόμορφα κοατουμαρισμένους... γεροδεμένους άντρες. Η παρουσία ή, μη του Ταγίπ Ερτνογάν στο γήπεδο παραμένει ερωτηματικό, αλλά ο τρόπος που ελέγχεται αυτή τη στιγμή ο χώρος, μαρτυρά ότι ο αναμενόμενο επισκέπτης μπορεί να είναι και αυτός.

19.05: Ακυρος ο συναγερμός. Ο Ερντογάν δεν θα έρθει στο γήπεδο λένε οι Τούρκοι και μάλλον είναι επίσημο. Αρα τα... παιδιά με τα κοστούμια είναι για τους λοιπούς επισήμους. Εκτός αν πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο στο σίραλ "θα έρθει - δεν θα έρθει", αλλά μάλλον δεν πρόκειται...

19.20: Η αποστολή της Φενέρ έφτασε στο γήπεδο, ο Εκπε Ούντο βγήκε στην άκρη της φυσούνας για να δει λίγο από τον μικρό τελικό, μια κάμερα τον "έπιασε" και τον έδειξε στο κεντρικό μόνιτορ της οροφής και ο κόσ ος ξεσηκώθηκε και τον αποθέωσε.

19.30: Μέσα σ' όλα, για να μην ξεχνιόμαστε, υπάρχει και ο μικρός τελικός με την ΤΣΣΚΑ να διατηρεί σταθερό προβάδισμα και στη λήξη της τρίτης περιόδου με 69-56.

19.40: Κι αν η εμφάνιση του Ούντο στα μόνιτορ έφερε μια πρώτη αντίδραση, αυτή του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έφερε τον... κακό χαμό. Ρυθμική αποθέωση από τους Τούρκους, ρυθμικό υβρισιτκό σύνθημα από τους Ελληνες. 

19.45: Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ Γιώργο Σκινδήλια οδεύουν προς τις θέσεις τους, στην τελική γραμμή του παρκέ και εισπράττουν το χειροκρότημα των φίλων του Ολυμπιακού που τους αντιλαμβάνονται.

Ακολουθεί από άλλη είσοδο ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος συνοδεύει την γλυκύτατη κορούλα του στις κερκίδες, μαζί με κάποιους δικούς τους ανθρώπους.

19.55: Ο μικρός τελικός λήγει με την ΤΣΣΚΑ νικήτρια με 94-70 και... ώρα για τα σπουδαία. Μια ώρα και κάτι ψιλά, για το τζάμπολ από τον Ισπανό διαιτητή Ντάνι Ιερεζουέλο, για να μάθουμε τον Πρωταθλητή Ευρώπης του 2017.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΣΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 18.00 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 19.00

18.00: Με το τζάμπολ του μικρού τελικού, μεταξύ Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ, συνεχίζεται το... μεγάλο απόγευμα, με το basketa.gr να σας μεταφέρει από τις 17.00 όλα όσα διαδραματίζονται στο Σινάν Ερντέμ. 

Η έναρξη του ματς ήταν κάτι σαν.. .σιωπητήριο για όσους οπαδούς Ολυμπιακού και Φενέρ έχουν ήδη πάρει θέση στην κερκίδα, έχουν ανταλλάξει τα πρώτα τους συνθήματα, αλλά πλέον κάνουν παύση για την.. δύσκολη συνέχεια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με τουλάχιστον 5.000 ανθρώπους ήδη στο γήπεδο, ακούγονται μέχρι τα τριξίματα από τις σόλες των παικτών στο παρκέ. Για τέτοια σιωπή μιλάμε.

18.10: Τελικά μας λύθηκε η απορία, μαζεύτηκαν όλοι οι Ρώσοι στη γωνίτσα τους. Αυτοί οι... ούτε 100 που ήταν και την πρώτη μέρα και είδαν την απώλεια των ευρωπαϊκών σκήπτρων που είχε κατακτήσει πέρυσι η ομάδα τους.

18.20: Υπάρχουν και... διαβασμένοι οπαδοί της Φενέρ, αφού ακούστηκε ένα σύνθημα εναντίον του Ολυμπιακού στα Ελληνικά! Οι Ελληνες δεν έχουν μιλήσει τούρκικα ακόμα, τα λένε παραδοσιακά.

18.25: Εν τω μεταξύ η... κόρνα λήξης δεκαλέπτου υπεςνθύμισε ότι υπάρχει κι ένα ματς σε εξέλιξη, και τα "σημάδια" της προθέρμανσης για την ώρα δικαιώνονται, αφού η ΤΣΣΚΑ το έχει πάρει σοβαρά και προηγείται με 23-10 της νωχελικής Ρεάλ.

18.45: Οι εντυπωσιακές συνοδοί των Ρώσων επισήμων μες τις court seats παραμένουν το μοναδικό ενδιαφέρον θέαμα στο γήπεδο, συντηρώντας μια παράδοση... χρόνων, η σιωπή παραμένει κυρίαρχη στο γήπεδο, ο κόσμος αυξάνεται γεωμετρικά και αυτή την ώρα πρέπει να πλησιάζει τους 10.000 ανθρώπους η προσέλευση και η ΤΣΣΚΑ συνεχίζει να κυριαρχεί στο παρκέ.

18.50: Η πρώτη... συντεταγμένη ατμόσφαιρα τελικού εμφανίζεται στο γήπεδο. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού αρχίζουν να τραγουδούν ένα γνωστό σύνθημά τους, αυτοί της Φενέρ απαντούν με ένα δικό τους, την ώρα που... κάπου στο παρκέ λήγει το ημίχρονο με την ΤΣΣΚΑ να προηγείται με 45-32 της Ρεάλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΣΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 17.00 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 18.00

17.00 Καλησπέρα σας από το "Σινάν Ερτνέμ" της Πόλης. Τέσσερις ώρες πριν τον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας, στον οποίο ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το 4ο ευρωπαϊκό της ιστορίας του απέναντι στη Φενερμπαχτσέ.

Οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ και της Ρεάλ έχουν βγει στο παρκέ μεμονωμένα για τα πρώτα χαλαρά σουτάκι προθέρμανσης του αγώνα που... κανείς δεν θέλει να συμμετέχει, τον μικρό τελικό. 

Στις κερκίδες του γηπέδου γίνεται από νωρίς κατανοητό ότι οι οπαδοί της Φενέρ θα είναι ησυντριπτική πλειοψηφία. Ηδη έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο γήπεδο και η διασπορά τους δείχνει... κατακλυσμό.

Ενας πυρήνας φανατικών φίλων του Ολυμπιακού έχει ήδη καταλάβει τις θέσεις του και έχει αρχίσει να δίνει τη μάχη του.

Σήμερα, πάντως, από το πρωί υπήρχαν αφίξεις φίλων του Ολυμπιακού από την Ελλάδα και δεν είχαν όλοι εξασφαλισμένα εισιτήρια. Το πήραν όμως το ρίσκο τους και ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν γερά για το... μαγικό χαρτάκι. 

Περιμένοντας τον... Ερντογάν

 

Διαστάσεις... μύθου έχει πάρει πια η φημολογία γύρω από την πιθανότητα παρουσίας του Ταγίπ Ερτνογάν στο γήπεδο. Εχουν ακουστεί τα μύρια όσα για τον αριθμό φρουρών, τα μέτρα και άλλα πολλά. Φυσικά τίποτα δεν επιβεβαιώνεται επισήμως,

Τι είδαμε εμείς; Τα πρώτα πραγματικά αυστηρά μέτρα αασφαλείας από την ημέρα που ήρθαμε στην Πόλη. Με διπλούς και τριπλκούς ελέγχους για όλους, με εμφανώς αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις, με τα όργανα της τάξης... στην τσίτα. Σαν ετοιμότητα... υποδοχής φαίνεται.

Σαμπάνιες στα ζήτητα

17.25: Καμιά δεκαριά σκυθρωποί Ρώσοι κάνουν την εμφάνισή τους στο γήπεδο. Ηλικιωμένοι όλοι, για να δούμε αν οι νεότεροι θα μπουν στον κόπο ή θα κάνουν τουρισμό μέχρι τέλους, τώρα που άνοιξε και ο καιρός αφού από το πρωί έριχνε δυνατή βροχή στην Πόλη.

Ενα ακόμα μαγαζί ανά την Ευρώπη πάντως, θα μείνει με τις σαμπάνιες... στην κάβα. Οι Ρώσοι όπως συνηθίζουν είχαν κλείσει ένα κυριλέ μπαρ - ρέστοραν στην παραλιακή, στη μαρίνα του Ατακόι, το είχαν ντύσει με λάβαρα και αφίσες της ομάδας και εκεί πήγαιναν όλοι οι δικοί τους. Το... παρασύνθημα βέβαια ήταν να γίνουν εκεί απόψε τα επινίκεια, αλλά... δεν...

 

17.30: Η ΤΣΣΚΑ κάνει την... συντεταγμένη είσοδό της στο παρκέ, η Ρεάλ πάλι.. αγνοείται. Εντάξιε, όπου να 'ναι θα μπουν κι αυτοί να την βγάλουν την υποχρέωση. Οπερ και γίνεται με βαριεστημένα βήματα, αντίθετα οι Ρώσοι έκαναν και κάτι χορευτικά για να ανάψουν τα αίματα.

17.45: Η εμφάνιση του Δημήτρη Ιτούδη στο παρκέ φέρνει κάποια εναντίον του συνθήματα από τους Ελληνες οπαδούς, βέβαια, αυτή είναι η... μικρότερη στενοχώρια του μπροστά στην αγωνιστική που υπέστη από το βράδυ της Παρασκευής.

17.50: Αρχίζει η παρουσίαση των δύο ομάδων, Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ για τον μικρό τελικό, αρχίζει να ανεβαίνει και η ένταση στις φωνές των οπαδών των δύο φιναλίστ, αφού σταδιακά μπαίνουν και μερικοί από τους πιο... φωνακλάδες της Φενέρ στο γήπεδο.

Στα παράδοξα του final four και η απουσία του Ιταλού Λουίτζι Λα Μόνικα από τον τελικό. Τέταρτος διαιτητής στον μικρό είναι και όσο να 'ναι, πολλοί αναρωτήθηκαν τι συνέβη.

17.55: Αυτό που ΄χει καταφέρει ο Ρούντι, πάντως, είναι αξιοσημείωτο. Τέτοιο γιούχα από όλους όσοι είναι στο γήπεδο κατά την παρουσίασή του, ενώ με κανέναν άλλο δεν ασχολήθηκαν... Το 'χει... κερδισμένο ο Ισπανός όπου κι αν πηγαίνει.

Ολα έτοιμα λοιπόν για το τζάμπολ του μικρού τελικού με τον οποίο... ουδείς ασχολείται.

 

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤE F5

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ