20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Χωρίς αντίπαλο το 1-0 η Βαλένθια (Vids)

Παράσταση για έναν ρόλο στη Λα Φοντέτα. Εκεί όπου η Βαλένθια δεν είχε αντίπαλο, φτάνοντας στο 1-0 επί της Μπαρτσελόνα με το τελικό 83-61, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα, ειδικά από την πρώτη περίοδο και μετά. Ο Στράτος Περπέρογλου είχε 9 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 23'59'' και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ είχε 2 πόντους, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 13'14''.

Στις 21.30 αρχίζει ο πρώτος αγώνας Μπασκόνια-Γκραν Κανάρια, ενώ αύριο 13.30 η Ιμπεροστάρ Τενερίφε του Γιώργου Μπόγρη αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ουνικάχα Μάλαγα.

(PHOTO ACB)

Η ισορροπία του πρώτου δεκαλέπτου και η καλή παρουσία του  Περπέρογλου, έμειναν κάπου εκεί. Στο πρώτο δεκάλεπτο. Το 15-15 ήταν ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η Μπαρτσελόνα, με τον αγώνα να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο για τους Καταλανούς.

Η Βαλένθια επέβαλλε το ρυθμό της στο 100%, κάτι που ξέρει να κάνει καλά όλη την αγωνιστική περίοδο, είχε πολύ περισσότερες λύσεις, «ταλαιπώρησε» τον Άντε Τόμιτς με τον Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς και άρχισε να ξεφεύγει.

Έφτασε στο 41-26 στο ημίχρονο με τρίποντο στην εκπνοή του Λουκ Σίκμα και ήταν «ισοπεδωτική» στην τρίτη περίοδο, με τη διαφορά να «φλερτάρει» με τους 30 πόντους (63-37, 28’). Ήταν ένα σημείο στο οποίο η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να αντιδράσει, μειώνοντας ελαφρώς την απόσταση (63-41, 30’).

Όχι πως άλλαξαν πολλά στο τέταρτο και τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Η Βαλένθια έφτασε ως το +29 (83-54, 38') και τελικά στη νίκη με το 83-61. Οι δυο ομάδες θα συναντηθούν ξανά στις 25 Μαϊου στη Βαρκελώνη. Όσο για την απάντηση του Έλληνα τεχνικού της Μπαρτσελόνα, Γιώργου Μπαρτζώκα τι πρέπει να αλλάξει για το δεύτερο παιχνίδι η ομάδα του,η απάντηση ήταν ξεκάθαρη: "Όλα!"

 

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

Αποθέωση για Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς

Κλέβει την παράσταση με την Βαλένθια. Και όχι μόνο φέτος. Ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς είναι από τους κορυφαίους ψηλούς του ισπανικού πρωταθλήματος και όχι μόνο. Αυτό που λέει μέχρι στιγμής πάντως ο 25χρονος Μαυροβούνιος αρνούμενος κάθε πρόταση είναι πολύ ευτυχισμένος στη Βαλένθια. Η διοίκηση κάνει ότι μπορεί για να τον κρατήσει ευχαριστημένο, προσφέροντάς του συμβόλαια και συμφωνίες που δεν μπορεί να αρνηθεί, αλλά αυτό που έζησε όταν έγινε αλλαγή από τον Πέδρο Μαρτίνεθ, είναι ίσως ο βασικότερος λόγος για τον οποίο έχει παραμείνει στην ομάδα και στην πόλη: Με όλο το γήπεδο να τον χειροκροτά και να λέει το όνομά του... Δεν φεύγεις εύκολα από κάτι αληθινό που λέει  και το τραγούδι!

Και ρεκόρ έχουμε

Ο Ράφα Μαρτίνεθ βρήκε τη θέση του στην πρώτη δεκάδα των παικτών με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα, φτάνοντας τα 694 με τα τρία που είχε σημειώσει ως την τρίτη περίοδο.

Ο Άντε Τόμιτς προσπέρασε τον θρυλικό Τσίκο Σιμπίλιο και έγινε ο δεύτερος ριμπάουντερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ