27.4 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Επαφές ΑΕΚ με Ζήση

Τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο Νίκος Ζήσης αποφάσισε να μην ανανεώσει τη συνεργασία του με την Μπάμπεργκ, δημιουργήθηκε ο συνειρμός: ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του στην ΑΕΚ. Όλοι το σκέφτηκαν, όλοι το γράψαμε. Άλλωστε, δεν αποτελεί μυστικό η επιθυμία του Μάκη Αγγελόπουλου να ξαναντύσει στα κιτρινόμαυρα αυτόν τον πολύ σπουδαίο παίκτη ούτε εκδηλώθηκε για πρώτη φορά τώρα. Τα τελευταία τρία χρόνια (τουλάχιστον) υπάρχουν συνεχείς οχλήσεις προς την πλευρά του, χωρίς ωστόσο να υπάρξει οποιαδήποτε άλλη συνέχεια, καθώς ο διεθνής μας γκαρντ αφενός ήταν ευχαριστημένος με τη ζωή του στο εξωτερικό και αφετέρου ήθελε να παίζει στην Ευρωλίγκα.

Αυτό το καλοκαίρι τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί αρκετά, από την άποψη κυρίως ότι στα 36 του πια ο Ζήσης σκέφτεται σοβαρά τον επαναπατρισμό, ενώ είναι και εντελώς ελεύθερος, δεν δεσμεύεται δηλαδή από κανένα συμβόλαιο ούτε κάποια option. Η επιθυμία της ΑΕΚ να τον ξαναφέρει εδώ που άρχισαν όλα για εκείνον παραμένει ισχυρή και κάπως έτσι στήθηκαν ξανά οι γέφυρες επικοινωνίας.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε επαφή με τον Νίκο Ζήση και συζητά μαζί του το ενδεχόμενο να συνεργαστούν ξανά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα καταφέρει να τον πείσει. Οι πιθανότητες, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν είναι με το μέρος της.

Η αλήθεια είναι πως το παιχνίδι φαινόταν χαμένο όσο στην εικόνα υπήρχε ο Παναθηναϊκός. Ακουγόταν ότι οι "πράσινοι" εξέταζαν την περίπτωση του Ζήση ως back up του Καλάθη κι αυτό το ενδεχόμενο φαινόταν να προτιμά και ο ίδιος ο παίκτης, γιατί και στην Ελλάδα θα επέστρεφε και στην Ευρωλίγκα θα έπαιζε ξανά. Όμως με την απόκτηση του Ράις ο Παναθηναϊκός έκλεισε τη θέση και "πάγωσε" οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική.

Αυτή η εξέλιξη αναθέρμανε κάπως τις ελπίδες της ΑΕΚ, όμως είναι γεγονός πως ο Ζήσης παραμένει διστακτικός όσον αφορά την επιστροφή του στην Ένωση, καθώς παράλληλα δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα να συνεχίσει στο εξωτερικό, εφόσον βρει μια συμφέρουσα πρόταση. 

Οι γέφυρες πάντως δεν έχουν πέσει. Η ΑΕΚ συνεχίζει να βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Νίκο Ζήση, αλλά ο Μάκης Αγγελόπουλος και οι συνεργάτες του αντιλαμβάνονται πως στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να κάνουν υπομονή, διότι πιθανότατα θα χρειαστεί χρόνος.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έχει αρχίσει ήδη να στήνει το ρόστερ και στην περιφέρεια έχει ήδη αποκτήσει (αν και δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί) τους Γκίκα και Τολιόπουλο, ωστόσο φέρεται διατεθειμένος να κάνει μια αναπροσαρμογή στα πλάνα του (όσον αφορά στο τι είδους ξένοι θα αποκτηθούν τελικά σε αυτές τις θέσεις) σε περίπτωση που ο Ζήσης πει τελικά το "ναι". Άλλωστε η τελική μορφή που θα πάρει η γραμμή των περιφερειακών της ΑΕΚ θα εξαρτηθεί επίσης τόσο από το "ναι" του Χάουαρντ Σαντ Ρος στην πρόταση ανανέωσης που του έχει γίνει (βρίσκεται κοντά στο να το πει, αλλά δεν το έχει πει ακόμα), όσο και από το τι θα κάνει τελικά ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος, παρόλο που έχει συμβόλαιο, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα μείνει.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ