21.3 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Τα 6,5 πράσινα χρόνια του Γκιστ με αριθμούς (vid)

Πέραν των τίτλων που κατέκτησε με τον Παναθηναϊκό, πέραν του προφανούς δεσίματος του με τον κόσμο της ομάδας, ο Τζέιμς Γκιστ έκλεισε τον κύκλο της παρουσίας του στους “πράσινους” με αριθμούς που τον κατατάσσουν ψηλά στις λίστες της ομάδας, τόσο στην Basket League όσο και στην Euroleague.

 


Το basketa.gr κάνει αυτόν τον απολογισμό καταγράφοντας και τις θέσεις στις οποίες βρίσκεται ο Αμερικανός στην “πράσινη” ιστορία, που αναδεικνύουν με ακόμη πιο σαφή τρόπο το μέγεθος της παρουσίας και της προσφοράς του.

 


Ήταν 28 Δεκεμβρίου 2012 όταν ο Γκιστ φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού, έχοντας συμμετοχή στην εντός έδρας νίκη επί της Ζαλγκίρις με 67-66. Στα 14:45 που έμεινε στο παρκέ είχε δύο πόντους, τρία ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο και μία τάπα. Ήταν η πρώτη από τις 181 συμμετοχές του με τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα (είναι 6ος της σχετικής λίστας).

 


Λίγες μέρες μετά, στις 6 Ιανουαρίου 2013 έκανε το ντεμπούτο του και στην Basket League, αγωνιζόμενος στο εντός έδρας 91-60 επί του Απόλλωνα Πάτρας. Σε 26:17 είχε 12 πόντους, έξι ριμπάουντ, δύο ασίστ και μία τάπα. Ήταν η πρώτη από τις 192 εμφανίσεις του στο ελληνικό Πρωτάθλημα (κατατάσσεται στη 10η θέση της σχετικής λίστας του Παναθηναϊκού, στα χρόνια της Basket League).

 


Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο τους αριθμούς του Τζέιμς Γκιστ και την κατάταξη του σε όλες τις λίστες της στατιστικής για τον Παναθηναϊκό, τόσο στην Basket League όσο και στην Ευρωλίγκα...

 

 

 

 


Τα ρεκόρ του... Γκιστόπουλου


Σε αυτά τα 373 παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό -χωρίς να υπολογίζουμε τα 15 που έκανε στο Κύπελλο Ελλάδας- ο Γκιστ έκανε πολλές, αξιοσημείωτες εμφανίσεις που συνοδεύτηκαν από ανάλογες επιδόσεις.

 


Κορυφαίες επιδόσεις του στο ελληνικό Πρωτάθλημα ήταν...

 


*Οι 20 πόντοι στο εντός έδρας παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2012-13 κόντρα στην Καβάλα.

 


*Τα 13 ριμπάουντ στο δραματικό ματς των δύο παρατάσεων με το Λαύριο, στη 13η αγωνιστική του περσινού Πρωταθλήματος και φέτος στο ματς της 17ης αγωνιστικής στο Ρέθυμνο.

 


*Οι έξι ασίστ στο ματς της Ρόδου με τον Κολοσσό, στη 10η αγωνιστική της σεζόν 2013-14.

 


Κορυφαίες επιδόσεις του στην Ευρωλίγκα με τα “πράσινα” ήταν...

 


*Οι 27 πόντοι του εντός έδρας αγώνα με την Καρσίγιακα της σεζόν 2015-16.

 


*Τα 11 ριμπάουντ του εντός έδρας αγώνα με τη Μάλαγα της σεζόν 2017-18.

 


*Οι πέντε ασίστ στο εκτός έδρας παιχνίδι της σεζόν 2014-15 κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ