24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Προβλημάτισαν στο τέλος οι Έφηβοι

Στην «πρόβα τζενεράλε» της ελλιπούς Εθνικής Εφήβων, η ήττα με 72-58 από τις ΗΠΑ ήταν λογική, αλλά η κάκιστη εικόνα στο φινάλε του φιλικού πρέπει να προβληματίσει Καστρίτη και παίκτες, που βέβαια ήταν ανταγωνιστικοί για 30 λεπτά και ίσως παραπάνω.

Η Εθνική Εφήβων αγωνιζόταν απέναντι στην αντίστοιχη της USA Team χωρίς Καράμπελα, Μπαζίνα και Χατζηδάκη. Το έργο της ήταν σε κάθε περίπτωση δύσκολο, στο πιο σημαντικό φιλικό εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U19 στην Κρήτη, αλλά το τελικό 72-58 και η... ελεύθερη πτώση του τελευταίου δεκαλέπτου, είναι ένα θέμα που χρήζει συζήτησης και εκ νέου σκληρής δουλειάς από τον Γιάννη Καστρίτη και τους παίκτες του.

Ο Κέιντ Κάνινχαμ με 16 πόντους και ο Τζερεμάϊα Ρόμπινσον-Ερλ με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι των νικητών. Για την Ελλάδα, ο Νίκος Χουγκάζ και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος σημείωσαν 14 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο και η Εθνική μας «πατούσε» καλά στο παρκέ, δείχνοντας πως μπορούσε, με το σκορ στο 14-16, να είναι ανταγωνιστική για αρκετή ώρα. Οι Αμερικανοί έβλεπαν, βέβαια, τον Ρογκαβόπουλο να είναι μόνος του σε μερικές στιγμές, με αποτέλεσμα στο ημίχρονο να προηγηθούν με διψήφια διαφορά (25-36).

Ο Σανδραμάνης και ο Χουγκάζ επιχείρησαν να στηρίξουν τον Ρογκαβόπουλο και πρόσφεραν ανάσες στην ομάδα, με αποτέλεσμα να μην αλλάξει κάτι στην τρίτη περίοδο, την καλύτερή μας στο παιχνίδι για το 41-52 του δεκαλέπτου. Στο πρώτο μισό του τελευταίου, όμως, θα ερχόταν μια ανησυχητική «κατάρρευση», με τους Αμερικανούς να «τρέχουν» σερί 0-13 και να προκαλούν προβληματισμό. Μερικές εκ νέου λύσεις των Σανδραμάνη-Χουγκάζ απλώς θα μείωναν λίγο τη ζημιά.

Δεκάλεπτα: 14-16, 25-36, 41-52, 58-72

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ