19.5 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Αντετοκούνμπο: «Είμαι σαν τον Θορ»

Στις ΗΠΑ τον παρομοιάζουν με Έλληνα θεό, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όμως επέλεξε έναν άλλον αρχαίο θεό, από τη σκανδιναβική μυθολογία, για να περιγράψει τον εαυτό του.

Ο 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στο φετινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ και δεν έκρυψε τα συναισθήματα χαράς που τον πλημμύρισαν ούτε κατά τη διάρκεια της συγκινητικής ομιλίας του ούτε μετά το τέλος της απονομής του βραβείου, στην ειδική τελετή που έλαβε χώρα στη Σάντα Μόνικα. Αναφέρθηκε επίσης στη σκληρή δουλειά που απέδωσε καρπούς, το επιτελείο των «ελαφιών» και τους συμπαίκτες του, ενώ χαρακτήρισε τον εαυτό του «Θορ». Επόμενος στόχος του, πλέον, είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, για να κάνει πράξη κι αυτό το… χατίρι του Κόμπι Μπράιαντ.

«Είναι απίστευτο συναίσθημα, είναι πολύ σκληρή δουλειά που απέδωσε. Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι. Δεν ήταν μόνο τα έξι χρόνια που είμαι στους Μιλγουόκι Μπακς, ξεκίνησε όταν ήμουν 12 χρονών και ήταν η πρώτη φορά που έπιασα μπάλα του μπάσκετ. Δόξα τον Θεό, έχω σπουδαίους ανθρώπους δίπλα μου που με στηρίζουν και με πιστεύουν, όπως πιστεύω εγώ στον εαυτό μου κι αυτό το βραβείο είναι μόνο η αρχή. Το εννοώ. Θέλω να βελτιώνομαι ατομικά κι ελπίζω μαζί να βελτιώνω και την ομάδα μου και στα χρόνια που θα έρθουν να φέρουμε και το μεγάλο τρόπαιο», ανέφερε αρχικά ο Έλληνας διεθνής, για να προσθέσει…

Για τους συμπαίκτες: «Όπως είπα και στο λόγο μου, στα αποδυτήρια οι συμπαίκτες μου ήταν πάντα πάρα πολύ συγκεντρωμένοι, ήταν έτοιμοι και έδιναν πάντα το 100% όταν έβγαιναν στο παρκέ. Ποτέ δεν μπορεί να κερδίσει ένας παίκτης μόνος του εξήντα παιχνίδια, δεν το έκανα μόνος μου και είναι ένα βραβείο που πάει και στους συμπαίκτες μου και τους αγαπώ».

Για τον προπονητή του, Μάικ Μπουντενχόλζερ: «Η επίδρασή του στην ομάδα είναι μεγάλη. Μας έδωσε σπουδαία ρουτίνα. Δημιούργησε νοοτροπία νικητή και μας δίδαξε πώς να κερδίσουμε. Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος. Έχουμε ίδια λογική και προσέγγιση με τον κόουτς, να γίνουμε διαρκώς καλύτεροι. Συγχαρητήρια στον Τζον Χορστ για το βραβείο του. Πρέπει να βελτιωθούμε, είμαι χαρούμενος που τους έχω δίπλα μου, στο να ηγηθούμε στον οργανισμό σε υψηλότερο σημείο».

Για τη συνέχεια: «Το τρόπαιο που κατέκτησα είναι σίγουρα κίνητρο για την επόμενη σεζόν, προφανώς θα ήταν καλύτερα εάν είχαμε φθάσει στους τελικούς, αλλά σίγουρα μου δίνει κίνητρο. Το πιστεύετε ή όχι, μετά το λόγο μου σκεφτόμουν ποια θα είναι η επόμενη φορά που θα πάω στο γυμναστήριο και θα δουλέψω το παιχνίδι μου, γιατί θέλω να είμαι εδώ και τη νέα χρονιά. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει το μεγαλύτερο έπαθλο, το χρυσό έπαθλο, το Λάρι Ο’ Μπράιαν. Θα πάρει χρόνο, θέλει ημέρα με την ημέρα, αυτό έχω κάνει ολόκληρη τη ζωή μου κι αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Για την ώρα απολαμβάνω όσα γίνονται, αλλά θα είναι πολύ πιο γλυκά εάν πάμε στους τελικούς. Είμαι σαν τον Θορ. Αυτό είναι το σφυρί μου. Σηκώνω το σφυρί μου... ναι, στην Ελλάδα όταν σηκώνεις ένα τρόπαιο σου λένε άξιος ή όταν παντρεύεσαι, αλλά δεν μπορώ να το πω εγώ για τον εαυτό μου».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ