19.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στόχος να βγει κερδισμένος ακόμα και χωρίς τον Σλούκα!

Την ώρα που ο Κώστας Σλούκας, δίνει τη δική του μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Τουρκία (η ομάδα του βρίσκεται πίσω με 3-2 στις νίκες από την Εφές που θέλει μια ακόμα για να στεφθεί αυτή πρωταθλήτρια) ο Ολυμπιακός πρέπει να αναλογιστεί τον τρόπο που μπορεί να κερδίσει από την υπόθεση του διεθνή γκάρντ ακόμα και αν δεν καταφέρει να τον πείσει να γυρίσει (τώρα) στο λιμάνι.
Και όμως υπάρχει τρόπος οι Πειραιώτες σε μια χρονιά που το πρεστίζ τους «πληγώθηκε» πολύ να βγουν σε σημαντικό βαθμό κερδισμένοι.
Πως γίνεται αυτό ; Πολύ απλά εάν αποκαταστήσουν οι διοικούντες των Ερυθρολεύκων την οικονομική τους αξιοπιστία προς τους παίκτες.
Είναι δεδομένο ότι ο Κώστας Σλούκας ήταν και είναι ο βασικότατος στόχος σε μια χρονιά όπου έχουν εξασφαλισμένη τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα (το μόνο που γνωρίζουν αυτή τη στιγμή).
Οπως είναι δεδομένο ότι οι πιθανότητες – ακόμα και αν χάσει τον τίτλο – να παραμείνει στη Φενέρμπαχτσε είναι και οι περισσότερες με παράλληλη παραμονή και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Εχοντας κάνει όμως την πρόταση στην πλευρά του παίκτη οι άνθρωποι των Ερυθρολεύκων γνωρίζουν καλά τη σχέση που έχει ο διεθνής γκάρντ με τους πρώην συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό και ιδιαίτερα τον Πρίντεζη, τον Παπανικολάου και τον Μάντζαρη με τους οποίους άλλωστε μιλούν συχνά στο τηλέφωνο.
Για αυτό και κατά τη διάρκεια της περσινής – πλέον – σεζόν όταν διέρευσε το περίφημο ηχητικό του Γιώργου Πρίντεζη ο άσος της Φενέρ ήξερε από πρώτο χέρι την κατάσταση με τις μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές των παικτών έχοντας ανοιχτή γραμμή με τους συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα.
Συνεπώς είναι απολύτως λογικό, ακόμα και μια δελεαστική πρόταση που να αγγίζει το 1.5-1.7 εκατ. ευρώ τη σεζόν να δημιουργεί την απορία στον άσο της πρωταθλήτριας Τουρκίας εάν θα έχει τακτικές πληρωμές.
Από τη στιγμή που οι αδελφοί Αγγελόπουλοι αποφάσισαν αυτόν τον τρόπο αντίδρασης στα χρόνια παράπονά τους για ένα στρεβλό σύστημα στην ελληνική διαιτησία και όχι μόνο, όφειλαν αν μη τι άλλο να έχουν «κλείσει» όλα τα άλλα μέτωπα, έτσι ώστε να μην προέλθει – παράλληλα – και αυτή η αγωνιστική κατάρρευση στην Ευρωλίγκα που είχε να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την διατάραξη σε αποδυτήρια και σε ψυχολογία με όλα τα δεδομένα.
Εχοντας συμμαζέψει σημαντικά τις καθυστερήσεις στις πληρωμές, οι πρόεδροι του Ολυμπιακού έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να αποκαταστήσουν και πάλι και την οικονομική πιστότητα της ομάδας (που επλήγει και από τις καταγγελίες ξένων παικτών όπως ο Ρόμπερτς για παράδειγμα, ακόμα και για μικροποσά φτάνοντας και στην έρευνα της οικονομικής υπηρεσίες της Ευρωλίγκας μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες για οφειλόμενα).
Εάν ο Κώστας Σλούκας, που τονίζουμε εκ νέου ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο στην παρούσα φάση να έρθει στο λιμάνι, διαφημίσει προς τα έξω τον τρόπο που τον προσέγγισε η πρώην ομάδα του και ουσιαστικά έχει ενημέρωση – εκ των έσω – ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει, αυτή θα είναι η καλύτερη διαφήμιση όπως και των ξένων παικτών. Και ναι μεν θα έχει χάσει σε αγωνιστικό επίπεδο η πειραϊκή ομάδα καθώς δύσκολα θα βρει - ακόμα και σε ξένο - τον αντιΣλούκα, όμως θα έχει αναβαθμίσει σημαντικά το πρεστίζ της.
Ετσι θα είναι εκ νέου ο Ολυμπιακός ένας ελκυστικός προορισμός για κάθε παίκτη που θα έχει το κίνητρο να ανέβει αγωνιστικό επίπεδο χωρίς να κινδυνεύει να βρεθεί πολλούς μήνες μέσα στο θέμα των πληρωμών.
Από εκεί και πέρα, ουσιαστικά πλην του Κώστα Σλούκα και του Τζέρεμι Εβανς με τον οποίο οι συζητήσεις είναι αρκετά προχωρημένες (αν δεν περίμενε ο παίκτης κάτι από ΝΒΑ, ίσως να είχε κλείσει ήδη) καμία άλλη περίπτωση από τα πολλά ονόματα που ακούγονται για τον Ολυμπιακό δεν αποτελεί πρωταρχικό στόχο στην παρούσα φάση.

Υ.Γ.  Ο Μίλαν Τόμιτς έκανε πολλές φορές πίσω για την ομάδα της καρδιάς του τον Ολυμπιακό και έχανε την ευκαιρία να κάνει το επόμενο (προπονητικό) βήμα στην καριέρα του ως πρώτος προπονητής. Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε στην καλύτερη εποχή ξεκινώντας όπως ονειρεύεται κάθε τεχνικός σε όλο τον κόσμο την καριέρα του, κατακτώντας με τον Ερυθρό Αστέρα μετά την Αδριατική Λίγκα (που δίνει το εισιτήριο για συμμετοχή στην Ευρωλίγκα) και το πρωτάθλημα Σερβίας. Το άξιζε και με το παραπάνω.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ