24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Παντοτινός «βασιλιάς» ο Παναθηναϊκός, άξιος φιναλίστ ο Προμηθέας

Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα τον Προμηθέα Πάτρας με 111-77 στον τρίτο τελικό της Basket League και κατέκτησε με 3-0 νίκες το 37ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Οι «πράσινοι» έφτασαν στην τρίτη διαδοχική κατάκτηση του συγκεκριμένου τίτλου και εδραίωσαν την κυριαρχία τους, ενώ έχουν κατακτήσει παράλληλα τα 18 από τα τελευταία 22 πρωταθλήματα. Από την άλλη, οι πρωτάρηδες σε τελικούς Πατρινοί έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν και πραγματοποίησαν την κορυφαία πορεία στην ιστορία τους, φτάνοντας μέχρι τη δεύτερη θέση, σε μία ιστορική επιτυχία. Στη σειρά παρουσιάστηκαν εξαντλημένοι μετά τους ημιτελικούς με την ΑΕΚ, όμως έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, ενώ παράλληλα το διασκέδασαν.

Στο ημίχρονο του αγώνα, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του μπασκετικού τμήματος του συλλόγου βράβευσε τον Αργύρη Παπαπέτρου για την προσφορά του.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, αυτός δεν αντέχει σε κριτική. Οι περίπου 13000 οπαδοί των γηπεδούχων που έδωσαν το «παρών» στο ΟΑΚΑ είδαν την ομάδα τους να κυριαρχεί απόλυτα από το τζάμπολ κι έπειτα..

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα του Ρικ Πιτίνο ήταν μπροστά με 31-8 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, ενώ δεν άφησε το... γκάζι στη δεύτερη περίοδο και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 62-34. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους βρήκαν ρυθμό στην επίθεση στο δεύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, ενώ ο Μάκης Γιατράς θέλησε να δώσει ευκαιρία σε όλους και γι' αυτόν τον λόγο χρησιμοποίησε τους νεαρούς Μαντζούκα και Καφέζα.

Το δεύτερο ημίχρονο αποτέλεσε μία... τυπική διαδικασία καθώς τα πάντα είχαν κριθεί. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να προσφέρει θέαμα στον κόσμο του που βρέθηκε στις εξέδρες, ενώ ο Προμηθέας ήθελε να είναι όσο πιο ανταγωνιστικός γίνεται. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 86-53, ενώ η κόρνα της λήξης βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή με 111-77, φτάνοντας στην κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος της ιστορίας του. 

ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο... ΚΛΑΣΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός είχε όλους τους παίκτες του σε καλό βράδυ και είναι χαρακτηριστικό ότι σκόραραν και οι δώδεκα που αγωνίστηκαν. Ο Ντεσόν Τόμας σταμάτησε στους 16 πόντους, πραγματοποιώντας μία ακόμα καλή εμφάνιση. Άλλους σημείωσε και ο Γιώργος Παπαγιάννης. Για τον Προμηθέα ο Λάνγκστον Χολ σημείωσε 12 και ο Τόνι Μέιερ πρόσθεσε 10. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το σκορ εξηγεί τα πάντα για την εικόνα του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες και κυρίως στα ριμπάουντ με 46 έναντι μόλις 22 των Πατρινών.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ