27.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Ευκαιρία και για τους δύο

Οι Τορόντο Ράπτορς και οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς θα συναντηθούν στο δεύτερο τελικό των φετινών πλέι οφ του ΝΒΑ, σε ένα ματς που ίσως αποδειχθεί καθοριστικό για τη συνέχεια.

Οι «πτερόσαυροι», για πρώτη φορά στην ιστορία τους, διεκδικούν τον τίτλο στο ΝΒΑ. Εφόσον καταφέρουν να επικρατήσουν στη «Scotiabank Arena» (03/06, 03.00) θα κάνουν ακόμα ένα βήμα για την κατάκτησή του, αλλά και την… επιβεβαίωση της παράδοσης που θέλει σε ποσοστό 71% οι ομάδες που κερδίζουν στο πρώτο ματς εν τέλει να είναι κι εκείνες που πανηγυρίζουν στο φινάλε. Οι «πολεμιστές», από την πλευρά τους, δεν έχουν βρεθεί ποτέ στη σύγχρονη ιστορία τους να κυνηγούν στο σκορ στους τελικούς και σε ενδεχόμενο «μπρέικ» θα πάρουν το πλεονέκτημα έδρας και θα έχουν την ευκαιρία να ανατρέψουν τα δεδομένα, με τα επόμενα δύο παιχνίδια να φιλοξενούνται στην «Oracle Arena».

Οι γηπεδούχοι βέβαια, με τον κόσμο τους να στέκεται δυναμικά στο πλευρό τους και τον προπονητή τους Νικ Νερς να μην έχει να αντιμετωπίσει αγωνιστικά προβλήματα, θέλουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να κάνουν το 2-0, ώστε να πάνε με… άλλον αέρα στο Όκλαντ. Ο Στιβ Κερ, από την άλλη, δεν θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Κέβιντ Ντουράντ, ο επίσης προερχόμενος από τραυματισμό Ντε Μάρκους Κάινς ίσως πάρει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής εν συγκρίσει με τον πρώτο τελικό, ενώ ο Αντρέ Ιγκουοντάλα υπολογίζεται να… σφίξει τα δόντια και να αγωνιστεί, παρότι πονάει -κι εκείνος- στη γάμπα. «Δεν θα παίξει. Η αλήθεια είναι ότι ελπίζαμε πως θα τα καταφέρει, αλλά πλέον μπορώ να το πω. Δεν προπονήθηκε. Έχουμε άλλη μία προπόνηση, αλλά ακόμα βρίσκεται σε στάδιο βελτίωσης. Είναι σχεδόν αδύνατο για αυτόν να παίξει», παραδέχθηκε για τον KD ο 53χρονος τεχνικός.

Αναφορικά με το πότε περιμένει να πατήσει ξανά παρκέ, εμφανίστηκε αινιγματικός. «Όταν είναι έτοιμος να παίξει θα παίξει. Ίσως να υπάρχει ένας περιορισμός στο χρόνο συμμετοχής του επειδή, θα έχει να παίξει ένα μήνα, αλλά θα περιμένουμε να το μάθουμε αυτό. Όταν είναι έτοιμος να παίξει θα παίξει και μετά θα συζητήσουμε τις λεπτομέρειες. Το θέμα με τον τραυματισμό του είναι ότι δεν πρόκειται για έναν πρησμένο αστράγαλο ή γόνατο, όπου θα μπορούσε να αγωνιστεί με τον πόνο. Είναι ύπουλος τραυματισμός. Εάν τραυματιζόταν ξανά στη γάμπα, τότε τελείωσε, δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί ξανά στη σειρά. Περιμένουμε να δούμε, λοιπόν, πότε θα είναι έτοιμος», συμπλήρωσε ο Στιβ Κερ. O 30χρονος φόργουορντ ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη δεξιά γάμπα και, όπως όλα δείχνουν, θα χάσει και το τέταρτο ματς, πριν επανεξεταστεί η κατάστασή του για να διαπιστωθεί εάν θα μπορέσει να επιστρέψει στη συνέχεια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ