24.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ξεκινούν τα ημιτελικά

Ώρα… ημιτελικών την Τετάρτη (29/05) στην Basket League, με την ΑΕΚ και το Περιστέρι να υποδέχονται τον Προμηθέα Πατρών και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και το «Ανδρέας Παπανδρέου», αντίστοιχα.

Η πρώτη της κανονικής περιόδου «Ένωση», που δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Γιώργο Τσαλμπούρη, Γιόνας Ματσιούλις και Βασίλη Καββαδά, θα τεθεί αντιμέτωπη στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων με το -χωρίς προβλήματα- αχαϊκό συγκρότημα. Οι δύο αντίπαλοι έχουν μοιρασμένες νίκες στην προϊστορία τους, αφού αμφότερες μετρούν από τρεις, δύο εντός και μία εκτός έδρας. Οι «κιτρινόμαυροι» θα παίξουν για ενδέκατη φορά στα ημιτελικά του επαγγελματικού πρωταθλήματος, μετρώντας έως τώρα τέσσερις κερδισμένες και έξι χαμένες σειρές. Από την άλλη πλευρά, ο Προμηθέας Πατρών θα αγωνιστεί στα ημιτελικά για δεύτερη φορά στην τριετή διαδρομή του στη μεγάλη κατηγορία.

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, που πλασαρίστηκαν δεύτεροι στην κανονική περίοδο, έχουν το πλεονέκτημα έδρας απέναντι στους «πρασίνους», με τους γηπεδούχους να είναι πλήρεις και το Ρικ Πιτίνο να έχει άπαντες στη διάθεσή του πλην του γνωστού τραυματία Νίκου Παππά. Σε σύνολο 44 αγώνων στο πλαίσιο της Basket League, ο Παναθηναϊκός μετράει 37 νίκες αντί επτά των «κυανοκίτρινων», με τους δύο αντιπάλους να διασταυρώνονται ξανά στα πλέι οφ ύστερα από οκτώ χρόνια και για δεύτερη φορά στους «4». Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος στην οποία θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες στα πλέι οφ. Το «τριφύλλι» αναδείχθηκε νικητής και στις τέσσερις που προηγήθηκαν, τρεις φορές για τα προημιτελικά (1996, 1999, 2011) και μία για τα ημιτελικά (2003).

Το συγκρότημα των δυτικών προαστίων επιστρέφει φέτος στα ημιτελικά ύστερα από δεκαέξι χρόνια, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει δώσει το παρών σε όλες τις ημιτελικές σειρές των πλέι οφ του ΕΣΑΚΕ με εξαίρεση εκείνη του 1997, όταν αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τον ΠΑΟΚ. Σε συνολικά 25 ματς τετράδας, οι «πράσινοι» έχουν να επιδείξουν 23 προκρίσεις στους τελικούς, αφού δεν τα κατάφεραν μόνο το 1994 απέναντι στον ΠΑΟΚ (3-2 νίκες) και το 2003 απέναντι στον Ολυμπιακό (2-0 νίκες).

Το πρόγραμμα των πρώτων τριών αγώνων:

Τετάρτη 29/05
ΟΑΚΑ 19.30 ΑΕΚ-Προμηθέας Πατρών Παπαπέτρου, Μπήτης, Ανδρικόπουλος (Βιδάλης) COSMOTE SPORT4HD Live
«Αν. Παπανδρέου» 19.00 Περιστέρι-Παναθηναϊκός Μάνος, Συμεωνίδης, Τζαφλέρης (Ντάβαρης) ΕΡΤ3 ΕΡT3

Σάββατο 01/06
«Δ. Τόφαλος» 17.00 Προμηθέας Πατρών-ΑΕΚ Κορομηλάς, Σώμος, Καλδίρης (Θεοδωρόπουλος) ΕΡT2
ΟΑΚΑ 18.00 Παναθηναϊκός-Προμηθέας Πατρών Καρακατσούνης, Παναγιώτου, Διαμαντής (Ντίνος) COSMOTE SPORT4HD Live

Δευτέρα 03/06
ΟΑΚΑ 19.30 ΑΕΚ-Προμηθέας Πατρών Πουρσανίδης Γ., Τσαρούχα, Μαγκλογιάννης (Ελευθεριάδης) COSMOTE SPORT4HD Live
«Αν. Παπανδρέου» 21.00 Περιστέρι-Παναθηναϊκός Αναστόπουλος Π., Ψαριανός, Πουρσανίδης Κ. (Μουζάκης Στ.) ΕΡΤSPORTS LIVE

-Η πρόκριση κρίνεται στις τρεις νίκες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ