18.9 C
Athens
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024

Έγραψαν ιστορία οι Ράπτορς (vids+pics)

Οι τελικοί του ΝΒΑ θα ταξιδέψουν φέτος για πρώτη φορά εκτός αμερικανικού εδάφους, μετά την πρόκριση των Τορόντο Ράπτορς.

Οι «πτερόσαυροι» κατέκτησαν τον τίτλο στην Ανατολή για πρώτη φορά στην ιστορία τους και θα γίνουν η πρώτη ομάδα εκτός ΗΠΑ που θα πάρει μέρος στους τελικούς. Οι Καναδοί απέκλεισαν με 4-2 τους Μιλγουόκι Μπακς, μετά τη νέα νίκη τους στην κατάμεστη «Scotiabank Arena», και θα τεθούν αντιμέτωποι στους τελικούς του ΝΒΑ με τους περσινούς πρωταθλητές, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Χρειάστηκε να περάσουν 72 χρόνια και να διεξαχθούν 410 παιχνίδια στην τελική φάση ώστε να δούμε μια ομάδα εκτός ΗΠΑ να παίρνει μέρος. Οι «πτερόσαυροι» αγωνίζονται φέτος για 24η φορά στο ΝΒΑ και αυτή ήταν η δεύτερη φορά που προκρίθηκαν στους τελικούς της περιφέρειάς τους, μετά το 2016, οπότε έχασαν με 4-2 από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

https://www.youtube.com/watch?v=qwRChNFDkeg

Συνολικά, έχουν αγωνιστεί έντεκα φορές στα πλέι οφ. Αν και φέτος είχαν το μειονέκτημα έδρας, κατάφεραν να αποκλείσουν τα «ελάφια» κάνοντας το «μπρέικ» στο «Fiserv Forum» και πλέον ετοιμάζονται να ζήσουν νέες ιστορικές στιγμές, αγωνιζόμενοι για πρώτη φορά για τον τίτλο του ΝΒΑ.

  

To... έκαψαν στο Τορόντο:

Συνολικά, τρεις ομάδες από τον Καναδά έχουν αγωνιστεί στο «μαγικό κόσμο». Οι Τορόντο Χάσκις τη σεζόν 1946-1947, οι Βανκούβερ Γκρίζλις από το 1995 έως το 2001 και οι Τορόντο Ράπτορς από το 1995 μέχρι σήμερα.

  



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ