23.5 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Ο Τζεντίλε έσωσε την Εστουδιάντες (vids)

Με τον Αλεσάντρο Τζεντίλε να βάζει 27π. και να έχει ακόμα οκτώ ριμπάουντ, αλλά και ισάριθμα λάθη, η Εστουδιάντες επικράτησε με 83-80 της Ομπραντόιρο στο «WiZink Center» και εξασφάλισε την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος μία αγωνιστική πριν από το φινάλε.

Οι «φοιτητές» ανέβηκαν στο 11-22, μία νίκη πάνω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, κι έτσι ανανέωσαν την παρουσία της στη μεγάλη κατηγορία. Από 14π. έβαλαν οι Ντάριο Μπριζουέλα και Σέιν Ουίτινγκτον, ενώ ο Νικ Κάνερ-Μέντλεϊ είχε 7π. αλλά και δώδεκα ριμπαόυντ.

 

Ο Κώστας Βασιλειάδης τελείωσε με 11π. με 2/5 βολές και 3/8 τρίποντα, ένα κλέψιμο, ένα λάθος κι ένα… σχόλιο για τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρας, που βρίσκεται προ του… εξαφανισμού από την εγκύκλιο του προγράμματος σπουδών. Ο Βλάντιμιρ Μπροντζιάνσκι με 25π. αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ των φιλοξενούμενων, που υποχώρησαν στο 11-22.

Τα ανάμικτα συναισθήματα του Αλεσάντρο Τζεντίλε:

Στιγμές από το ματς:

Τα αποτελέσματα της Κυριακής (19/05) οδήγησαν και τη Μούρθια στην εξασφάλιση, και από μαθηματικής άποψης, της σωτηρίας της. Άνετη νίκη επί της Χιπουσκόα κατέκτησε, από την πλευρά της, η Μπαρτσελόνα.

Στην αναμέτρηση που έλαβε χώρα στα Κανάρια Νησιά, η αδιάφορη Γκραν Κανάρια νίκησε με 84-79 τη Σαραγόσα κι ανέβηκε στο 14-19, με τους ηττημένους να μένουν στο 17-16. Ο Τζέικομπ Ουίλι με 27π. και οκτώ ριμπάουντ ηγήθηκε των νικητών, με το Ρενάλντας Σεϊμπούτις με 14π. και τον Μπο Μακ Κάλεμπ με 12π. να μη «φθάνουν» για τους φιλοξενούμενους, που κινδυνεύουν τώρα να μείνουν εκτός πλέι οφ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ