20.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Μια υπόκλιση στον Βασιλόπουλο!

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος το πήρε πάνω του και το Περιστέρι κατάφερε απέναντι σε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό Ήφαιστο Λήμνου να κάνει το 1-0, επικρατώντας με 84-81 έχοντας τον Έλληνα φόργουορντ πρωταγωνιστή, με τους νησιώτες να χάνουν την ευκαιρία τους, όταν ο Δημήτρης Σταμάτης αστόχησε σε τρίποντο για την παράταση.

Το παιχνίδι

Με «βόμβες» των Σμιθ και Φρειμάνις από μακριά ο Ήφαιστος μπήκε πιο δυναμικά στο ματς (5-9 στο 3'), αλλά με τον Σκορδίλη να κερδίζει «μάχες» χαμηλά οι γηπεδούχοι εξισορρόπησαν την κατάσταση, με το 18-18 της πρώτης περιόδου να είναι δίκαιο. Ο Μπεντίλ πήρε τη σκυτάλη και σε συνεργασία με τον Μουράτο μέσα σε τρία λεπτά το σκηνικό είχε αλλάξει πλήρως, με το Περιστέρι να απολαμβάνει διαφορά οκτώ πόντων (30-22). Με αρκετές λύσεις από τους ξένους και μπροστάρη τον Ουίγκινς, ο Ήφαιστος επέστρεψε με τον καιρό και το 47-43 του ημιχρόνου άφηνε ανοικτά τα ενδεχόμενα για τη συνέχεια.

Με το γκολ-φάουλ του Σμιθ η απόσταση μειώθηκε και στην ελάχιστη τιμή (47-46), με τη δύναμη των ψηλών στη μία πλευρά και την ενέργεια των περιφερειακών στην άλλη να κρατά το παιχνίδι σε ισορροπία, που αποτυπώθηκε απόλυτα στο σκορ του 28ου λεπτού (60-60). Ένα σερί 0-8 του Ηφαίστου, όμως, τον έφερε σε θέση ισχύος εν όψει της τελευταίας περιόδου (61-68). Εκεί, άρχισε μια «βροχή» τριπόντων για το Περιστέρι, με δύο συνεχόμενα του Βασιλόπουλου να φέρνουν το προβάδισμα στα 6.5 λεπτά για το φινάλε σε ένα επιμέρους 13-4 (74-72). Ο Γκότσερ και ο Έβανς κράτησαν όρθιους τους νησιώτες, αλλά δύο νέα σουτ του διεθνούς φόργουορντ έδειχναν πως εκείνος θα καθόριζε τη μοίρα του παιχνιδιού, γράφοντας το 80-77 στο ένα λεπτο για τη λήξη. Ο Μπεντίλ και ο Γκρέι ήταν ψύχραιμοι από τη γραμμή των βολών, αλλά ο Φρειμάνις κράτησε όρθια την ομάδα του με τρίποντο για το 84-81. Το Περιστέρι κόντεψε να χάσει την μπάλα στα 5" και ο Κάλαχαν αστόχησε στις βολές που πήρε μετά, αλλά ο Σταμάτης έχασε το τρίποντο της ισοφάρισης και το ματς πήγε στους παίκτες του Πεδουλάκη.

Δεκάλεπτα: 18-18, 47-43, 61-68, 84-81

ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ: Αυτός ο παίκτης κι αν έχει περάσει δύσκολα στην καριέρα του. Κατάφερε, όμως, να επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο και να είναι πάλι πρωταγωνιστής. Ό,τι κι αν πεις για τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο λίγο θα είναι, με τον ίδιο να κάνει τη διαφορά με τα μεγάλα του σουτ στο τέλος, έχοντας συνολικά 19 πόντους και 5 ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι πέντε περισσότερες κατοχές που εξασφάλισε το Περιστέρι, εξαιτίας των 7 λιγότερων λαθών του (είχε δύο περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ ο Ήφαιστος) έπαιξαν το ρόλο τους σε ένα τόσο κλειστό ματς, αντισταθμίζοντας το εξαιρετικό 40% των φιλοξενούμενων στα σουτ τριών πόντων.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ