20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι εκκρεμότητες μέχρι τα play off

Η κανονική περίοδος της Basket League ολοκληρώθηκε τυπικά σήμερα, αλλά το πότε θα αρχίσουν τα play off και αν το δικό τους τζάμπολ θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως ήταν προγραμματισμένο, αποτελεί αυτή τη στιγμή ερωτηματικό.

Η διαδικασία απαιτεί, όπως γίνεται κάθε χρόνο, στο τέλος της κανονικής περιόδου να γίνει επικύρωση της βαθμολογίας από το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ. Για να γίνει αυτό δεν θα πρέπει να υπάρχουν εκκρεμότητες. Και φέτος υπάρχουν.

Το φύλλο αγώνα της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-Κύμη που δεν έγινε, θα πρέπει να πάει στον αθλητικό δικαστή αύριο (9/5) το πρωί. Ακόμη κι αν αυτός βγάλει άμεσα μια απόφαση, θα πρέπει να αποφασίσει ο Παναθηναϊκός με τη σειρά του αν θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ, όπως και το δικαιούται. Αν οι "πράσινοι" δεν κάνουν προσφυγή και κλείσει το θέμα αυτό με την απόφαση του αθλητικού δικαστή, υπάρχει μία ακόμη εκκρεμότητα, η οποία αυτή τη στιγμή δεν έχει κλείσει: Η προσφυγή του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ.

Αν οι "ερυθρόλευκοι" την στηρίξουν, τότε αυτή αναμένεται να εκδικαστεί στις 16 Μαϊου, οπότε είναι προγραμματισμένη η επόμενη συνεδρίαση και δεν μπορεί να γίνει ούτε επικύρωση βαθμολογίας, ούτε φυσικά να αρχίσουν τα play off μέχρι να εκδοθεί απόφαση. Αν ο Ολυμπιακός δεν στηρίξει την προσφυγή, τότε το πότε θα γίνει η επικύρωση της βαθμολογίας εξαρτάται από την απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ για το Παναθηναϊκός-Κύμη και το αν ο Παναθηναϊκός θα πάει κι αυτός στο ΑΣΕΑΔ ή όχι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ