22.7 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

«Διπλό» σωτηρίας στο Αλεξάνδρειο το Ρέθυμνο (pics)

Το Ρέθυμνο πέρασε από το Αλεξάνδρειο, κερδίζοντας με 87-81 τον Άρη, και ανανέωσε την παρουσία του στην Basket League και για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το ματς ήταν χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους γηπεδούχους, που έμειναν φέτος εκτός πλέι οφ.

Οι Κρητικοί έφθασαν στο «διπλό» σωτηρίας στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος με τους Στιβ Μπαρτ και Άντονι Χίκι να το οδηγούν επιθετικά. Παρότι δεν ξεκίνησαν καλά στο ματς (10-2), τα διαδοχικά τρίποντο του 35άχρονου γκαρντ κι ένα κάρφωμα του Τράβις Ντάνιελς έκλεισαν άμεσα την «ψαλίδα» (10-10), με τους δύο αντιπάλους να κινούνται πόντο-πόντο μέχρι και το 26’ (47-46). Με πρωτεργάτη τον τρομερό Αμερικανό, το συγκρότημα του Βαγγέλη Ζιάγκου ξέφυγε για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά στο 29’ (50-62), τη στιγμή που από τους Θεσσαλονικείς πάλευε μόνος του ο Βασίλης Τολιόπουλος. Το… νερό είχε ήδη μπει στο αυλάκι, με το Ρέθυμνο να διατηρεί μέχρι τέλους τα «ηνία» στο σκορ, φθάνοντας στο ροζ φύλλο-παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Ο… ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ: Το Ρέθυμνο τελείωσε με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας, 12/27 τρίποντα με 7/11 από το Στιβ Μπαρτ και 54% στα δίποντα (30/55), τη στιγμή που ο Άρης… έσπασε τα καλάθια (24/67 δίποντα, 7/31 τρίποντα).
Η ΑΠΕΡΙΣΚΕΨΙΑ: Σε ένα ματς με χαρακτήρα τελικού για την ομάδα του, ο Τράβις Μπάντερ έκανε αντιαθλητικό φάουλ αρχικά στο Διαμαντή Σλαφτσάκη κι εν συνεχεία στο Μάικλ Κάιζερ, με αποτέλεσμα να αποβληθεί ενάμισι λεπτό πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Η απουσία του, πάντως, εν τέλει δεν στοίχισε στους φιλοξενούμενους.
ΤΟ... ΠΑΡΑΔΟΞΟ: Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη ήταν άστοχοι, αλλά παράλληλα ψύχραιμοι. Είχαν μόλις έντεκα λάθη, ενώ οι Κρητικοί τελείωσαν με 23. Ο Άρης είχε 27π. από λάθη αντιπάλων, αλλά δεν αποδείχθηκαν αρκετοί για να φθάσει στη νίκη γοήτρου, στο τελευταίο φετινό παιχνίδι του φέτος στην Basket League.

 

ΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΣΩΤΗΡΙΑ: Αυτή ήταν η πέμπτη διαδοχική νίκη του Ρεθύμνου, το οποίο πίστεψε πως είχε σωθεί μετά την εντός έδρας επιτυχία του κόντρα στο Περιστέρι, στο «Μελίνα Μερκούρη», αλλά η απόφαση του Παναθηναϊκού να μην κατέβει στο τελευταίο παιχνίδι του στο ΟΑΚΑ με την Κύμη, το οποίο κέρδισαν στα χαρτιά με 20-0 ά.α. οι Ευβοιώτες, έφερε ανατροπή δεδομένων. Οι Κρητικοί, όμως, με τη νέα νίκη τους στο Αλεξάνδρειο παρέμεναν στη μεγάλη κατηγορία.

 

Δεκάλεπτα: 16-17, 37-35, 53-62, 81-87.
Δείτε το στατιστικό του αγώνα εδώ.

      



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ