28.3 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Η βραδιά ρεκόρ της Φενέρμπαχτσε

Η χθεσινή βραδιά ήταν ξεχωριστή για την Φενέρμπαχτσε. Όχι μόνο για το 3-1 επί της Ζαλγκίρις Κάουνας και την πρόκριση στο Final Four, πέμπτη συνεχόμενη για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά  και για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η νίκη που σφράγισε το εισιτήριο της Φενέρ για την Βιτόρια. Τα ρεκόρ ατομικά και ομαδικά που έγιναν ήταν αρκετά.

Οι 17 πόντοι διαφοράς στο πρώτο δεκάλεπτο είναι η μεγαλύτερη διαφορά που έχει πάρει φιλοξενούμενη ομάδα σε αγώνα play off αυτό τον αιώνα, αφήνοντας στην δεύτερη θέση το +12 της Κίντερ Μπολόνια και του Ολυμπιακού το 2001.

ΟΙ 49 πόντοι που σημείωσε η Φενέρμαχτσε στο πρώτο ημίχρονο είναι οι περισσότεροι που έχει σημειώσει ποτέ η ομάδα σε ημίχρονο αγώνα play off εκτός έδρας. Όπως ρεκόρ είναι και οι 99 συνολικά.

Το ποσοστό 68.2% στα τρίποντα είναι το υψηλότερο που έχει πετύχει ομάδα, αφήνοντας πίσω το 66.7% της Μακάμπι το 2011 απέναντι στην Μπασκόνια.

Οι 24 ασίστ της Φενέρ είναι νέο ρεκόρ για την ομάδα σε play off με τον Κώστα Σλούκα να δίνει τις 10 από αυτές. Ο Έλληνας γκαρντ έγινε ο μόλις έκτος παίκτης που φτάνει σε νταμπλ νταμπλ σε play off και ο πρώτος που το καταφέρνει με συνδυασμό πόντων -ασίστ. Οι άλλοι πέντε ήταν πόντοι-ριμπάουντ (Τόμιτς, Ιλιασόβα, Μπουρούσης, Μπετς, Γκρίφιθ). Ο Σλούκας έκανε και ατομικό ρεκόρ στα κλεψίματα με τα τέσσερα που είχε στον αγώνα.

Η νίκη αυτή ήταν η 28η της Φενέρμπαχτσε φέτος στην Ευρωλίγκα. Καμία άλλη ομάδα δεν είχε φτάσει σε αυτόν τον αριθμό σε μία σεζόν. Ένα ρεκόρ που μπορεί να βελτιώσει ακόμη περισσότερο με δύο αγώνες να υπολείπονται στο πέμπτο συνεχόμενο Final Four στο οποίο θα βρεθεί. Είναι η δεύτερη ομάδα που το καταφέρνει μετά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία έχει οχτώ συνεχόμενες παρουσίες από το 2003 ως το 2010.

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ