23.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Η απάντηση του “θηρίου” (pics, vids)

Η Φενέμπαχτσε έκανε break στο break παίρνοντας τη νίκη στη Λιθουανία από τη Ζαλγκίρις με 57-66. Οι Τούρκοι πλέον βρίσκονται στο 2-1 καθώς στέρησαν από την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους την ευκαιρία να βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στο θαύμα της πρόκρισης στο μεγάλο Final Four της Βιτόρια.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με χαμηλές ταχύτητες με τις δύο ομάδες να μένουν σε χαμηλό σκορ μέχρι περίπου τα μισά της περιόδου. H Ζαλγκίρις ήταν η πρώτη που άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς και να αυξάνει τη διαφορά της, προβάδισμα που κράτησε μέχρι το τέλος της περιόδου, με τον Τόμας Ουόκαπ να "γράφει" το τελικό 19-15 του δεκαλέπτου. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε σημαντικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους γηπεδούχους να φτάνουν τη διαφορά στο +9 (26-17, 14'). Η Φενέρ άρχισε να αντιδρά στο δεύτερο μισό της περιόδου και ο Γιάν Βέσελι ηγήθηκε της "απάντησης" των Τούρκων. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ωστόσο αντιστάθηκε της πίεσης που της άσκησαν οι φιλοξενούμενοι και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 34-31 υπέρ τους.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, η Φενέρ έδειξε πως είναι ακόμα "εδώ" και πολύ γρήγορα ανέτρεψε το σκορ και πέρασε μπροστά (37-39, 24'). Η Ζαλγκίρις βέβαια απάντησε με τη σειρά της και έφερε εκ νέου το παιχνίδι στα "ίσια" (41-41, 28'), οι φιλοξενούμενοι όμως δεν ήταν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν και έτσι έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 46-49 υπέρ τους. 

Το τέταρτο δεκάλεπτο φάνηκε να είναι αυτό που θα κρίνει το νικητή του αγώνα. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν πολύ κοντά στο σκορ με τον Άαρον Ουάιτ να φτάνει τη διαφορά στον πόντο (48-49, 32'). Η Φενέρ με τη σειρά της απάντησε με τον Τζίτζι Ντατόμε να πρωταγωνιστεί για τους Τούρκους. Οι γηπεδούχοι έμειναν ζωντανοί μέχρι το τέλος με τον Ουλανόβας να μειώνει στο -3 (54-57, 38'). Μαχμούτογλου και Σλούκας έδειξαν το δρόμο της νίκης για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τον Έλληνα γκαρντ να διαμορφώνει το τελικό 57-66 της αναμέτρησης με δύο εύστοχες βολές.

Δεκάλεπτα: 19-15, 34-31, 46-49, 57-66

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ:

Ο Μάρκο Γκούντουριτς ήταν οδηγός στη νίκη της Φενέρ επί της Ζαλγκίρις, με τον Σέρβο να σημειώνει συνολικά 17 πόντους ενώ την ίδια στιγμή είχε και 3 ριμπάουντ. 

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Δείτε βίντεο από την αναμέτρηση:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ