19.5 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

“My name is Cole Anthony”! (vids)

Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις παιδιών που ξεπέρασαν τους μπαμπάδες τους στο ΝΒΑ. Μήλα που όχι απλώς έπεσαν κάτω από τη μηλιά, αλλά έγιναν και πιο... νόστιμα από την προηγούμενη... σοδειά. Ο Κόμπι Μπράιαντ, για παράδειγμα, ήταν πολλές κλάσεις ανώτερος του πατέρα του, Τζο Μπράιαντ. Ο Στεφ Κάρι επίσης ξεπέρασε κατά πολύ τον Ντελ Κάρι.

Ετοιμαστείτε τώρα για τον επόμενο. Διότι όπως φαίνεται ο Κόουλ Άντονι θα μας κάνει να ξεχάσουμε ότι κάποτε έπαιξε μπάσκετ στο ΝΒΑ ο Γκρεγκ Άντονι.

Ποιος είναι, όμως, ο Γκρεγκ Άντονι; Όσοι παρακολουθούσαν μπάσκετ τη δεκαετία του 1990 θα τον θυμούνται ως μέλος των περίφημων Runnin' Rebels του πανεπιστημίου UNLV, το οποίο με προπονητή τον θρυλικό Τζέρι Ταρκάνιαν είχε κατακτήσει τον τίτλο στο NCAA το 1990 νικώντας στον τελικό το Ντιουκ με διαφορά 30 πόντων. Ο Άντονι ήταν ο βασικός πόιντ γκαρντ, αυτός που με την ευφυία και τις πάσες του αξιοποιούσε τους Λάρι Τζόνσον, Στέισι Όγκμον και Άντερσον Χαντ, τις άλλες τρεις πριμαντόνες εκείνης της απίστευτης ομάδας.

Στη συνέχεια επελέγη στο νούμερο 12 του ντραφτ του 1991 από τους Νικς, όπου για μια τετραετία και υπό την καθοδήγηση του Πατ Ράιλι αναδείχθηκε σε έναν αξιόπιστο πόιντ γκαρντ με ιδιαίτερες αμυντικές ικανότητες. Στο ΝΒΑ έμεινε για 12 χρόνια, περνώντας επίσης από το Βανκούβερ, το Σιάτλ, το Πόρτλαντ, το Σικάγο και το Μιλγουόκι, δίχως πάντως να κάνει την καριέρα που υπόσχονταν οι εμφανίσεις του στο κολέγιο. Είχε 7,3 πόντους και 4 ασίστ στα 757 παιχνίδια που έπαιξε, δεν έμεινε ποτέ στα αζήτητα μέχρι να αποσυρθεί, αλλά μέχρι εκεί. Δεν έγινε ποτέ σταρ, όπως ο συμπαίκτης του στο UNLV, Λάρι Τζόνσον.

Ή όπως πάει να γίνει ο γιος του, Κόουλ. Στα 19 του χρόνια ο νεαρός διανύει την τελευταία του χρονιά στην περίφημη Oak Hill Academy της Βιρτζίνια, όπου έχουν φοιτήσει στο παρελθόν πολλά μεγάλα ονόματα του ΝΒΑ, έχοντας σημειώσει τριπλ νταμπλ σε μέσους όρους (17,8 πόντοι, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ)! Ήταν ο MVP του πρόσφατου McDonald's All American Game, όπου μετέχουν οι καλύτεροι γυμνασιόπαιδες της χώρας, και βρίσκεται στο νούμερο 2 της λίστας του ESPN με τους 100 καλύτερους αθλητές γυμνασίων. Τα μεγαλύτερα κολεγιακά προγράμματα έκαναν αγώνα για να τον πείσουν να ενταχθεί σε αυτά και τελικά αυτός επέλεξε την Μεγάλη Τρίτη το Νορθ Καρολάινα. Το πανεπιστήμιο που ανέδειξε τον Μάικλ Τζόρνταν!

Με ύψος 1,90μ. είναι πόιντ γκαρντ, όπως ο πατέρας του, αλλά οι ομοιότητες μαζί του σταματούν εδώ. Τουλάχιστον αυτό θέλει να πιστεύει ο νεαρός Κόουλ: "Νομίζω ότι έχω αποκτήσει ήδη το δικό μου στιλ παιχνιδιού. Ακούω περισσότερο να λένε για τον πατέρα μου "αυτός είναι ο πατέρας του Κόουλ Άντονι", παρά να λένε για μένα "αυτός είναι ο γιος του Γκρεγκ Άντονι". Δεν αισθάνομαι καμία πίεση".

Ο μπαμπάς δεν μπορεί παρά να καμαρώνει. Και να φέρνει συνεχώς στο μυαλό του εκείνο το πρωινό της 20ης Μαΐου του 2000, όταν γεννήθηκε ο Κόουλ. Αλλά παρά λίγο να μη δει ποτέ το φως του ήλιου!

"Ήταν το πρώτο μου παιδί, οπότε ήμουν ιδιαίτερα συγκινημένος. Παίζαμε Παρασκευή βράδυ (σ.σ. τότε ο Άντονι αγωνιζόταν στους Πόρτλαντ Μπλέιζερς και πήρε άδεια να απουσιάσει από ένα παιχνίδι πλέι οφ με τους Γιούτα Τζαζ) κι εγώ γύρισα σπίτι το Σάββατο το πρωί για να είμαι παρών στη γέννηση. Αλλά η εμπειρία ήταν τρομακτική. Ο ομφάλιος λώρος είχε τυλιχτεί γύρω από το λαιμό του παιδιού και κάθε φορά που προσπαθούσαν οι γιατροί να το τραβήξουν, οι παλμοί της καρδιάς του έπεφταν. Προς στιγμή σκέφτηκαν να κάνουν στη μητέρα καισαρική, αλλά τελικά τα κατάφερε και το παιδί γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό. Ήταν πολύ έντονη η εμπειρία, αλλά-χτύπα ξύλο-όλα πήγαν καλά".

Ο Κόουλ δεν έχει δει τον πατέρα του να παίζει στο ΝΒΑ. Ήταν δεν ήταν δύο ετών όταν ο Γκρεγκ αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, οπότε δεν τον πρόλαβε, ενώ ούτε και στο youtube έχει δει πολλά βίντεο από αυτόν. Ο Γκρεγκ πίστευε ότι ο γιος του θα γινόταν ένας καλός παίκτης του μπέιζμπολ, ωστόσο αποδείχθηκε πως κι αυτός είχε τελικά κολλήσει το μικρόβιο του μπάσκετ:

"Πραγματικά δεν θυμάμαι τι με έσπρωξε σε αυτό το άθλημα. Μάλλον έχει να κάνει με το ότι ο πατέρας μου έπαιζε κάποτε στο ΝΒΑ. Κι εγώ είχα πάντα αυτό το όνειρο".

Ένα όνειρο που, όπως πάνε τα πράγματα, θα γίνει πραγματικότητα. Όλα δείχνουν ότι ο Κόουλ Άντονι θα παίξει μια χρονιά στο κολέγιο και μετά θα κάνει το βήμα για το ΝΒΑ, πολύ απλά διότι δεν θα γίνεται αλλιώς. Ο Φραν Φρασκίλα, ειδικός του ESPN για το κολεγιακό μπάσκετ, δεν έχει αμφιβολία: "Ο Κόουλ παίζει πολύ καλύτερα απ' όσο θα περίμενε κανείς να παίζει στην ηλικία του. Καταλαβαίνει όλες τις ιδιαιτερότητες της θέσης που παίζει και είναι το ίδιο καλός στο σκοράρισμα, αλλά και στο να αξιοποιεί τους συμπαίκτες του. Θα έχει άμεση επίδραση στην ομάδα του στο κολέγιο".

Ο Γκρεγκ Άντονι το λέει πιο παραστατικά: "Είναι πολύ καλύτερος παίκτης απ' ό,τι ήμουν εγώ στην ηλικία του. Αυτό πρέπει να του το αναγνωρίσω".

Κι ο Κόουλ Άντονι ξέρει πολύ καλά τι θέλει να κάνει: "Δεν θέλω απλώς να βαδίσω στα βήματα του πατέρα μου. Θέλω να τον ξεπεράσω".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ