22.8 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Παπαπέτρου: «Την καρδιά μου και το πνεύμα μου για τον Παναθηναϊκό»

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου χαρακτήρισε τιμητικό το γεγονός πως έχει φορέσει τη φανέλα τόσο του Παναθηναϊκού όσο και του Ολυμπιακού κι έδωσε σύνθημα για πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας.

Ο 25άχρονος φόργουορντ των «πρασίνων» μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου για τη μεταγραφή του το περασμένο καλοκαίρι από τους «ερυθρόλευκους» στο «τριφύλλι», τον πατέρα του Αργύρη Παπαπέτρου και το όνειρό του, να κερδίσει τον τίτλο της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό. Αναλυτικά όλα όσα είπε…

Για το εάν το γεγονός πως ο πατέρας του, Αργύρης, είχε αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό έπαιξε ρόλο στην απόφασή του να μεταγραφεί στους «πρασίνους»: «Είναι λογικό για όσους είναι απέξω να το πιστεύουν, όμως δεν έπαιξε κανένα ρόλο. Σκέφτηκα πρώτα από όλα τι είναι καλύτερο για την καριέρα μου, αλλά είναι ένας όμορφος συνδυασμός στο μυαλό του κόσμου. Ήθελα απλά να είμαι χαρούμενος. Τώρα, εάν συνεχίσω αυτά που έκανε ο πατέρας μου εδώ κι έχω ανάλογη επιτυχία με τον Παναθηναϊκό θα είναι πολύ ευχάριστο. Θα προσπαθήσω να πετύχω όσο περισσότερο μπορώ. Ο πατέρας μου μού έχει πει πολλά για τα όσα έζησε στην ομάδα. Ήταν ευγνώμων για τα όσα έκαναν για εκείνον ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Μεγάλωσε εδώ από τότε που ήταν δέκα χρονών κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό».

Για το εάν ο πατέρας του έπαιξε ρόλο στην ενασχόλησή του με το μπάσκετ: «Ενθάρρυνε εμένα και τον αδερφό μου, Γιώργο, να παίζουμε ένα σπορ, όποιο κι αν είναι αυτό. Ποδόσφαιρο, βόλεϊ, τένις. Αγαπήσαμε το μπάσκετ περισσότερο από όλα, ενώ ήμασταν και καλύτεροι σε αυτό σε σχέση με τα υπόλοιπα. Για αυτό άρχισα να παίζω μπάσκετ, δε μας πίεσε για κάτι και δεν ήθελε να κάνουμε κάτι που δεν μας αρέσει. Ήθελε να παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις μας. Μας στήριξε όταν αποφασίσαμε να γίνουμε επαγγελματίες. Ακόμα και αν δεν τα καταφέρναμε θα ήταν εκεί για εμάς και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό».

Για το εάν τον παρακολουθούσε όταν έπαιζε μπάσκετ: «Πηγαίναμε στο γήπεδο μαζί με τη μητέρα μου και τον αδερφό μου. Με αυτές τις εικόνες του αθλητισμού μεγαλώσαμε. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ οικείος σε εμένα από μικρή ηλικία κι έχω πολλές αναμνήσεις. Όταν είσαι νέος θέλεις απλώς να παίζεις στις καλύτερες ομάδες. Όταν έκανα το ξεκίνημά μου η καλύτερη ομάδα νεαρών παικτών και ταλέντων ήταν ο Ηλυσιακός».

Για τις πρώτες αναμνήσεις του από το μπάσκετ: «Στις μικρές ηλικίες αγωνίστηκα με πολλούς καλούς αθλητές, που τώρα είναι επαγγελματίες, διεκδικώντας νίκες και τρόπαια. Όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που τώρα είναι στο ΝΒΑ, αλλά και παίκτες που κάνουν τώρα καριέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μεγαλώσαμε μαζί και παίξαμε και στις μικρές εθνικές ομάδες».

Για τον τρόπο που τον υποδέχθηκαν στον Παναθηναϊκό: «Από την πρώτη ημέρα με έκαναν να νιώσω σαν την οικογένειά μου. Ο τρόπος που με πλησίασαν όλοι και μου έδειξαν σεβασμό, αλλά και το τι ήθελαν από εμένα στο γήπεδο. Μου έκαναν πολύ εύκολο να αποδεχθώ την πρότασή τους και να πάρω μεταγραφή. Μου αρέσει ο τρόπος που συμπεριφέρονται στους παίκτες και τον σεβασμό που τρέφουν. Αυτό με οδηγεί στο να θέλω να δώσει την καρδιά μου και τον πνεύμα μου για την ομάδα».

Για την απόφασή του να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό και πόσο δύσκολη ήταν: «Είναι πολύ μεγάλη τιμή για έναν αθλητή να έχει φορέσει τη φανέλα και του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Όλα τα παιδιά που έχουν πάρει ανάλογη απόφαση, το έκαναν γιατί πίστευαν πως ήταν το καλύτερο για την καριέρα τους. Όταν βάζεις στην άκρη τα συναισθήματα δεν σκέφτεσαι τι μπορεί να συμβεί, πώς θα αντιδράσεις και τι θα πει ο κόσμος. Πρέπει να σκεφτείς και να επιλέξεις αυτό που θα σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο. Αυτό ακριβώς έκανα, όπως και αρκετοί άλλοι πριν από εμένα».

Για τον τίτλο στην Ευρωλίγκα, που δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει μέχρι στιγμής: «Θέλω να είμαι μέλος μιας ομάδας που θα είναι ανταγωνιστική για το τρόπαιο. Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός είναι τέτοια. Το να κερδίσω τον τίτλο με τον Παναθηναϊκό θα είναι σαν ένα όνειρο που πραγματοποιείται. Είναι ό,τι ονειρεύομαι και εύχομαι. Ο δρόμος είναι σκληρός, με πολλά σκαμπανεβάσματα, όμως εάν μείνουμε ενωμένοι και δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας όλα μπορεί να συμβούν. Ο κόσμος και η διοίκησή μας αξίζουν ένα Φάιναλ Φορ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ