20.1 C
Athens
Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2024

“Ο καλύτερος παίκτης του κόσμου”!

Στα 24 χρόνια του και μετά από έξι χρόνια στο ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έφτασε στο σημείο να γίνει ο καλύτερος μπασκετομπολίστας του κόσμου! Δεν είναι κάτι που το λέμε αυθαίρετα εμείς, επειδή είναι δικό μας παιδί ο Γιάννης. Το παρουσιάζει με στοιχεία το μεγαλύτερο αθλητικό δίκτυο των ΗΠΑ, το ESPN.

"Είναι ο καλύτερος επιθετικός παίκτης σε μια από τις πέντε καλύτερες επιθετικά ομάδες του ΝΒΑ. Είναι ο καλύτερος αμυντικός παίκτης στην κορυφαία αμυντική ομάδα. Ως καταλύτης ενός απίστευτου μπασκετικού συστήματος, ο Γιάννης οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στο καλύτερο ρεκόρ του ΝΒΑ και στο πλεονέκτημα έδρας σε όλες τις σειρές των πλέι οφ. Με όλο το σεβασμό στον... μουσάτο προφήτη του Χιούστον (σ.σ. Χάρντεν) ο Αντετοκούνμπο δεν είναι απλώς ο MVP αυτής της σεζόν. Είναι ο σούπερ σταρ που αποτελεί το τέλειο παράδειγμα για το πού βρίσκεται τώρα το ΝΒΑ και πού πηγαίνει", γράφει ο Κερκ Γκόλντσμπερι, ο οποίος έχει κάνει μια εξαιρετική έρευνα για τον Greek Freak βασισμένη σε αναλυτικά στατιστικά, αλλά και συζητήσεις μαζί του και με τον προπονητή του Μάικ Μπαντενχόλτζερ.

Γράφει φοβερά πράγματα ο συντάκτης του ESPN και τα αποδεικνύει με στοιχεία. Ότι ο Αντετοκούνμπο έχει ξεπεράσει τον ΛεΜπρόν Τζέιμς ως ο πιο αποτελεσματικός παίκτης μέσα στη ρακέτα και ότι κάνει πράγματα που είχαμε να τα δούμε από τότε που ο Σακίλ Ο' Νιλ ήταν στα καλύτερά του. 

Ότι είναι μακράν ο κορυφαίος στα καρφώματα από ατομική δημιουργία (όχι από ασίστ δηλαδή), που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες. Είναι ο μόνος που έχει ξεπεράσει σε μια σεζόν τα 100 καρφώματα χωρίς ασίστ (έκανε φέτος 116) από τότε που υπάρχουν στατιστικά στοιχεία γι' αυτή την κατηγορία.

Γράφει κι άλλα το ESPN, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ. Και τα οποία δείχνουν πόσο ασύλληπτο είναι πλέον το μέγεθος του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Κι είναι μόνο 24 ετών...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ