20.5 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Η τρελή πορεία της Ζαλγκίρις (vids)

Η Ζαλγκίρις Κάουνας συνεχίζει στο δρόμο προς τη Βιτόρια, όπου θα διεξαχθεί το φετινό Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας, αντιμετωπίζοντας στα προημιτελικά τη Φενέρμπαχτσε με μειονέκτημα έδρας.

Το έργο των Λιθουανών κάθε άλλο παρά ως εύκολο μπορεί να χαρακτηριστεί, βρίσκονται όμως σε τέτοια φόρμα που αλίμονο εάν τους υποτιμήσουν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του. Το συγκρότημα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει φθάσει, αισίως, στις δώδεκα διαδοχικές νίκες. Οι έξι εξ αυτών σημειώθηκαν στην Ευρωλίγκα και, επί της ουσίας, της επέτρεψαν να συνεχίσει στα πλέι οφ.

https://www.youtube.com/watch?v=Y1VK-bkdl3I

Η Ζαλγκίρις Κάουνας έχει να ηττηθεί από τις 3 Μαρτίου, οπότε «κόλλησε» στην έδρα της Νεπτούνας Κλαϊπέντα για το λιθουανικό πρωτάθλημα. Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου η τελευταία ήττα της ήρθε στις 28 Φεβρουαρίου, από την Μπασκόνια στην έδρα του φετινού Φάιναλ Φορ, τη «Fernando Buesa Arena». Έκτοτε, επιβλήθηκε στη «Zalgirio Arena» της Γκραν Κανάρια, της Μπάγερν Μονάχου και της Νταρουσάφακα και κέρδισε εκτός έδρας τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και τη Ρεάλ Μαδρίτης στην ισπανική πρωτεύουσα.

https://www.youtube.com/watch?v=LIsCURMNZsU

Έτσι, το λιθουανικό συγκρότημα θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει και φέτος την παρουσία του στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας, αντιμετωπίζοντας στα πλέι οφ την περσινή φιναλίστ και κάτοχο του τίτλου το 2017, Φενέρμπαχτσε, η οποία τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο. Η όγδοη στην κατάταξη Ζαλγκίρις Κάουνας γνωρίζει πόσο δύσκολο έργο θα έχει, αλλά ποιος μπορεί να την κάνει να σταματήσει να ονειρεύεται;.. Στις τάξεις της, άλλωστε, έχει και τον πολυτιμότερο παίκτη της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης, Μπράντον Ντέιβις, που μαζί με τους συμπαίκτες του θα επιδιώξουν να κάνουν την έκπληξη απέναντι στους Τούρκους.

https://www.youtube.com/watch?v=hMTRHEF9Q3w



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ