15.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Ζωντανή» για τη σωτηρία της η Κύμη (pics)

Σπουδαία νίκη στη «μάχη» που δίνει για τη σωτηρία της πανηγύρισε η Κύμη στο «Τάσος Καμπούρης» της Χαλκίδας, με 90-83 επί του Ήφαιστου Λήμνου, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Basket League.

Οι παίκτες του Ισίδωρου Κουτσού επέστρεψαν στα νικηφόρα αποτελέσματα ύστερα από δύο διαδοχικές ήττες και «πάτησαν» ακόμα καλύτερα στη μεγάλη κατηγορία, διατηρώντας τη θέση τους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες του το συγκρότημα του Σωτήρη Μανωλόπουλου, παραμένει όμως σε… τροχιά κατάκτησης της έκτης θέσης. Δυνατές μονομαχίες και ένταση χαρακτήρισε την αναμέτρηση, με το Σκοτ Σαγκς να οδηγεί επιθετικά τους νικητές με 24π., ενώ 18π. με οκτώ ριμπάουντ είχε ο Σκοτ Έβανς από τους ηττημένους.

 

Τη δυναμική τους εντός έδρας επιβεβαίωσαν οι Ευβοιώτες. Το καλό ξεκίνημα των φιλοξενούμενων (13-19 στο 9’) δεν είχε ουσία, καθώς οι «κυανόλευκοι» τρέχοντας επιμέρους σερί 24-17 στο δεύτερο δεκάλεπτο έκλεισαν στο 39-36 το ημίχρονο. Η «μάχη» συνεχίστηκε σώμα με σώμα μέχρι και το φινάλε της τρίτης περιόδου, που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες (58-58). Τα ξεσπάσματα των γηπεδούχων (66-60 στο 32’, 77-70 στο 36’) παρέσυραν τον Ήφαιστο Λήμνου στην τελευταία περίοδο, ο οποίος ξέμεινε από λύσεις. Η διαφορά έφθασε σε διψήφια διαφορά για πρώτη φορά ενάμισι λεπτό πριν από το τέλος (88-77), με την Κύμη να «κλειδώνει» το πολύτιμο ροζ φύλλο.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ: Η πολυφωνία της Κύμης στην επίθεση, καθώς καθοριστικούς πόντους έβαλαν και οι Βάιντας Καρινιάουσκας και Κρις Χόρτον στην τελευταία περίοδο, ενώ λύσεις έδωσε και ο Σταύρος Τουτζαράκης, την οδήγησε στη νίκη που διατηρεί «ζωντανές» τις ελπίδες της για παραμονή, αφού κρατάει πλέον την τύχη της στα χέρια της.
ΤΟ… ΣΙΔΕΡΟ: Άστοχος ήταν ο Τάιρον Μπρέιζελτον (4/13 σουτ εντός παιδιάς), ενώ 9/24 ήταν τα τρίποντα για τους φιλοξενούμενους. Από το 77-70 μέχρι το 90-79, ο Ήφαιστος «κρατήθηκε» στο σκορ από τη γραμμή των βολών (εφτά βολές, ένα δίποντο από τον Έβανς), με τον Αμερικανό φόργουορντ/σέντερ να διαμορφώνει το τελικό σκορ με λέι απ, όταν όλα είχαν κριθεί.
ΥΠΟΘΕΣΗ... ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ: Πολλά τα φάουλ, πολλές και οι βολές, σε ένα δυνατό ματς. Οι «κυανόλευκοι» είχαν 28/40 και οι φιλοξενούμενοι 22/29. Οι τελευταίοι, πάντως, εξέφρασαν παράπονα για τη διαιτησία μετά το τέλος του αγώνα.

 

Δεκάλεπτα: 15-19, 39-36, 58-58, 90-83.
Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ