25.4 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Μπερτομέου: «Η ACB είναι η εξαίρεση»

Η ACB έχει τα θέματά της με την Ευρωλίγκα. Δύο μέτωπα έχουν ανοίξει ανάμεσά τους, παρά την… ισπανική ταυτότητα της Ευρωλίγκας. Το ένα έχει να κάνει με το καλεντάρι και το άλλο με την παρουσία πέμπτης ομάδας της ACB στην διοργάνωση.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου πήρε θέση και για τα δύο. «Δεν γίνεται σε ένα πρωτάθλημα 18 ομάδων να υπάρχουν πέντε από την ίδια χώρα», τόνισε ο Μπερτομέου, υποστηρίζοντας πως αυτό που έγινε πέρυσι, όταν η Ευρωλίγκα είχε πέντε ομάδες από την Ισπανία, ήταν η εξαίρεση, γιατί δεν είχε ξανασυμβεί. «Αν η Βαλένθια κατακτήσει τον τίτλο του EuroCup τότε θα πάρει τη θέση κανονικά και θα δεν θα βγει πέμπτη ομάδα μέσω της ACB όπως έγινε πέρυσι με την Γκραν Κανάρια. Αν η διοργάνωση είχε 24 ομάδες, τότε ναι, θα συζητούσαμε για πέμπτη από την ίδια χώρα, αλλά είναι κάτι που δεν πρόκειται να γίνει στο κοντινό μέλλον».

Η Βαλένθια έχει ήδη κάνει το 1-0 στη σειρά των τελικών του EuroCup απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου και βρίσκεται μια νίκη μακριά από τον τίτλο και την επιστροφή της στην Ευρωλίγκα. Συμβόλαια έχουν ήδη οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια.

Το δεύτερο μέτωπο έχει να κάνει με το καλεντάρι που ανακοινώθηκε από την Ευρωλίγκα. Με περισσότερες ομάδες, οι διπλές εβδομάδες θα αυξηθούν και η διοργάνωση θα «απλώσει» μέσα στη χρονιά. Η ACB κατέθεσε τις ενστάσεις της, υποστηρίζοντας πως επιβαρύνονται πολύ οι παίκτες και επιπλέον η κατάσταση αυτή θίγει τα εθνικά πρωταθλήματα: «Είναι λογικό που ανησυχούν, αλλά είναι ένα καλεντάρι για όλη την Ευρώπη και στην Ευρώπη δεν υπάρχουν τόσα προβλήματα. Καταλαβαίνω πως η ACB με 18 ομάδες στο πρωτάθλημα έχει λόγο να ανησυχεί, γιατί υπάρχει δυσκολία, αλλά δεν είναι ο κανόνας στην Ευρώπη. Είναι η εξαίρεση».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ