21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο mr. Amazon θέλει τους Νικς!

Αν αληθεύει, θα πρόκειται ασφαλώς περί της είδησης της χρονιάς στο ΝΒΑ. Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο ιδιοκτήτης της Amazon, Τζεφ Μπέζος, θέλει να αγοράσει τους Νιου Γιορκ Νικς!

Για την ώρα αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία φήμη, την οποία μάλιστα διακινεί ένας άνθρωπος. Ο βετεράνος άσος των Νικς, Τσαρλς Όκλεϊ, που μιλώντας στο The Ringer είπε: 

"Ο Τζεφ Μπέζος θέλει να αγοράσει τους Νικς! Ήθελε να πάει τη Amazon στο Λονγκ Άιλαντ (σ.σ. ήθελε να μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας εκεί), αλλά τελικά πήγε στη Βιρτζίνια, όμως εξακολουθεί να επιθυμεί να κάνει μια δουλειά με real estate στη νέα Υόρκη. Γιατί λοιπόν να μην αγοράσει το Μάντισο Σκουέαρ Γκάρντεν; Τον Μπέζος δεν μπορείς να τον αμφισβητήσεις. Δεν είναι ότι θα χρειαστεί να έχει μαζί του τρεις ή τέσσερις επενδυτές. Είναι ο ίδιος επενδυτής".

Εδώ που τα λέμε ο Όκλεϊ δεν έχει άδικο. Το Forbes έχει υπολογίσει την περιουσία του Μπέζος στα 131,4 δισ. δολάρια, οπότε τα 6 δισ. που πάνω κάτω αναμένεται να κοστίσει η αγοραπωλησία των Νικς μαζί με το Γκάρντεν, πρακτικά δεν είναι τίποτα γι' αυτόν.

Το θέμα βεβαίως είναι αν πουλάει ο Τζέιμς Ντόλαν, νυν ιδιοκτήτης των Νικς. Αυτό δεν είναι καθόλου βέβαιο. Πριν από μερικούς μήνες είχε υπαινιχθεί ότι σκεφτόταν να τους πουλήσει, όμως έκτοτε δεν έχει κάνει άλλη νύξη. Επομένως κανείς δεν ξέρει ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις του. 

Συνήθως πάντως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά και ίσως ο Όκλεϊ, ο οποίος έχει κακές σχέσεις με τον Ντόλαν, κάτι να έχει ακούσει. Ίσως πάλι να είναι ευσεβής του πόθος ο Μπέζος. Το μέλλον θα δείξει...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ