23.2 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

“Πράσινος” περίπατος

Στην κατάσταση που βρίσκεται τον τελευταίο καιρό ο Παναθηναϊκός δεν υπήρχε περίπτωση να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα από τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Όπερ και εγένετο, καθώς οι "πράσινοι" πέτυχαν μια πανεύκολη νίκη με 89-51, παίζοντας σοβαρά στην άμυνα και προσφέροντας όμορφο θέαμα στην επίθεση, ο δε Ρικ Πιτίνο είχε την ευκαιρία να φρεσκάρει βασικούς παίκτες, όπως ο Καλάθης και ο Γκιστ.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να εμφανιστεί όσο ανταγωνιστικός ήταν την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες, στον τελικό του Κυπέλλου. Και ο αγώνας διήρκεσε ουσιαστικά εννέα λεπτά, όσο δηλαδή ο "δικέφαλος" κατάφερε να διατηρεί την επαφή του με το σκορ. Τότε ο Τέπιτς με τρίποντο μείωσε 19-16 και από εκεί και πέρα ξέσπασε... καταιγίδα.

Ο Παναθηναϊκός δυνάμωσε ακόμα περισσότερο την άμυνά του, κάνοντας τους αντιπάλους του σε πολλές περιπτώσεις να χάσουν... το φως τους, στην επίθεση άνοιξε το ρυθμό του και... εξαφανίστηκε. Μεταξύ 9' και 14' έτρεξε ένα σερί 17-0 και το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε. Το 36-16 ήταν προϊόν των λύσεων που έδωσαν ο Λοτζέσκι, που πήρε τη θέση του Λάνγφορντ στη 12άδα, ο Μήτογλου, ο Παπαπέτρου, αλλά και ο εξαιρετικός για μία ακόμα φορά μέσα στη ρακέτα Παπαγιάννης και από εκεί και πέρα η διαφορά μεγάλωνε διαρκώς. 

Στο 18' το σκορ έγινε 44-21, το ημίχρονο έληξε με 46-28 και στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι σοβαρός στην άμυνα και να ξεφεύγει. Στο τέλος της τρίτης περιόδου η διαφορά ξεπέρασε τους 30 πόντους (71-40), στο ξεκίνημα της τέταρτης έφτασε τους 34 (74-40) με τρίποντο του Λοτζέσκι και ο Ρικ Πιτίνο είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει τους Καλάθη και Γκιστ δίνοντάς τους μικρό χρόνο συμμετοχής, διότι δεν υπήρχε λόγος να καταπονούνται.

Οι υπόλοιποι παίκτες έκαναν καλή δουλειά, μάλιστα πήρε την ευκαιρία και ο Καλαϊτζάκης να παίξει και να δείξει κάποια πράγματα. Ο Αντετοκούνμπο παίζοντας με ενέργεια πρόσφερε ορισμένες εντυπωσιακές φάσεις, ενώ από την άλλη μεριά ο ΠΑΟΚ έχοντας αποδεχθεί τη μοίρα του, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο από το να περιμένει να τελειώσει το παιχνίδι.

Η ΚΟΛΩΝΑ: Ο Γιώργος Παπαγιάννης επιβεβαίωσε μία ακόμα φορά την... αναγέννησή του επί ημερών Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό. Τελείωσε τον αγώνα με 12 πόντους και 8 ριμπάουντ και είχε καθοριστική συμβολή στο διάστημα όπου οι "πράσινοι" έχτισαν τη μεγάλη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο και ουσιαστικά "καθάρισαν" το παιχνίδι.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο ΠΑΟΚ τελείωσε τον αγώνα με 7/26 δίποντα και 4 επιθετικά ριμπάουντ. Σαφής ένδειξη αυτή για το πόσο απροσπέλαστη ήταν η ρακέτα του Παναθηναϊκού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ