26.7 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Τα 64 σενάρια για το φινάλε της Ευρωλίγκα (pics)

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μπαίνουν στη «μάχη» για την τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκα, η οποία δημοσίευσε όλα τα πιθανά σενάρια για την πρόκριση και την τελική κατάταξη.

Κάνετε κι εσείς υπολογισμούς επί υπολογισμών για την τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκα; Ψάχνετε κι εσείς τον τρόπο, με τον οποίο οι δύο «αιώνιοι» μπορούν να περάσουν στα playoffs, μαζί με την τελική τους κατάταξη; Η Ευρωλίγκα... δουλεύει για όλους μας και μας παρέχει 64 ολόκληρα σενάρια για τις θέσεις 6-8.

Σε αυτές, ο Παναθηναϊκός είναι προνομιούχος, αφού 49 από τα 64 σενάρια τον φέρνουν στα playoffs της διοργάνωσης. Αρκεί μόνο να νικήσει την Μπουντούτσνοστ, ενώ υπάρχουν και μερικές περιπτώσεις, όπου χρειάζεται κυρίως η νίκη της Ρεάλ ή της Φενέρ, για να περάσει. Όσο για τον Ολυμπιακό, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα, αφού σε 16 σενάρια προκρίνεται, μιας και δεν του χρειάζεται μόνο η νίκη του με την Νταρουσάφακα, αλλά παράλληλα ήττα της Ζαλγκίρις με τη Ρεάλ ή της Αρμάνι με την Εφές στις περισσότερες περιπτώσεις, με το αποτέλεσμα της Μπασκόνια στη Μόσχα επίσης να παίζει ενδεχομένως ρόλο.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι σε 11 εκ των 64 σεναρίων, οι δύο ελληνικές ομάδες θα βρίσκονται μαζί στην οκτάδα. Σε έξι εξ αυτών, μάλιστα, αυτό γίνεται και μόνο με νίκη του Ολυμπιακού, αρκεί ταυτόχρονα να κερδίσουν η Ρεάλ τη Ζαλγκίρις και η Φενέρ τη Μακάμπι. Για τις νίκες και των δύο, απαιτούνται κυρίως ήττες των Ζαλγκίρις και Αρμάνι, ώστε να προκριθούν.

Δείτε όλα τα σενάρια πρόκρισης:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ