20.5 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Στα νύχια του Λάρι

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έπαιξε για τον τραυματία Ματσιούλις, για τον Θίοντορ, που κι αυτός δεν επαιξε καθόλου στην τελευταία περίοδο, για όλη την ΑΕΚ τέλος πάντων, την οποία οδήγησε με ηγετική εμφάνιση στη νίκη επί του μαχητικού Άρη με 81-73. Μια νίκη που διατηρεί την Ένωση σταθερά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και την ψυχολογία της σε υψηλό επίπεδο ενόψει του κρίσιμου επαναληπτικού αγώνα της Τετάρτης με την Μπάμπεργκ για το BCL.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε φουριόζα με καλή άμνα και γρήγορο ρυθμό στην επίθεση, προηγήθηκε με 10-3, αλλά γρήγορα το προβάδισμά της εξανεμίστηκε. Ο Άρης μετέφερε την μπάλα μέσα στο καλάθι, όπου ο Μακ Γκι κατά κύριο λόγο, αλλά και ο Κάιζερ έκαναν πολλή δουλειά και μείωσε τη διαφορά, διατήρησε δε την επαφή του με το σκορ σε όλη τη διάρκεια της περιόδου. Η ΑΕΚ ωστόσο κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα και με τον Λαρεντζάκη να πρωταγωνιστεί και τον Σάκοτα να βοηθά προηγήθηκε με 21-14 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Με τρίποντο του Λαρεντζάκη η ΑΕΚ προηγήθηκε με διαφορά 10 πόντων στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, όμως ο Άρης είχε και πάλι απαντήσεις. Η καλή άμυνα που έπαιζε, η δυναμική παρουσία του μέσα στις ρακέτες με τον Μακ Γκι σε συνδυασμό με την αστοχία της ΑΕΚ από την περιφέρεια, επέτρεψε στους κίτρινους από τη Θεσσαλονίκη να μαζέψουν και πάλι τη διαφορά. Στο 14' με τρίποντο του Τολιόπουλου μείωσαν 29-28 και παρά το ότι οι Χάντερ και Θίοντορ βοήθησαν στη συνέχεια την ΈΝβση να ανακτήσει ένα μικρό προβάδισμα, ο Ντιαλό με τρίποντο ισοφάρισε 37-37 στο 18'. Η ΑΕΚ πάντως έπαιξε καλή άμυνα στο τελευταίο δίλεπτο και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 43-37.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην τρίτη περίοδο. Η ΑΕΚ συνέχισε να είναι άστοχη από την περιφέρεια και να μην έχει παρουσία στο επιθετικό ριμπάουντ, όμως με παίκτες όπως ο Τσαμπούρης, ο Θίοντορ και ο Σαντ Ρος έβρισκε τον τρόπο να διατηρεί το προβάδισμά της. Ο Άρης πάντως δεν τα παρατούσε, ο Τολιόπουλος δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα της Ένωσης με τη βοήθεια του Μποχωρίδη και η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά στο 26' με φόλοου του Κάιζερ. Ωστόσο η ΑΕΚ αντέδρασε και πάλι, με Σαντ Ρος, Λαρεντζάκη και Χάντερ και προηγήθηκε στο τέλος της τρίτης περίοδου με 60-55. Το πρόβλημα για την Ένωση ήταν ότι κάποια στιγμή μετά τα μισά της περιόδου αποχώρησε στα αποδυτήρια για άγνωστο λόγο ο Θίοντορ.

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και με δύο καλές άμυνες και ισάριθμα καλάθια από τους Λαρεντζάκη και Σάκοτα προηγήθηκε με 64-55. Το τάιμ άουτ του Καστρίτη δεν έφερε αποτέλεσμα, Ο Άρης δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα της Ένωσης, η οποία με πρωταγωνιστή τον Λαρεντζάκη, που έκανε τα πάντα στο γήπεδο, συνέχισε να ξεφεύγει. Στο 34' το σκορ έγινε 70-55, ωστόσο ο Άρης συνέχισε να παλεύει. Με δύο καλές άμυνες και δύο τρίποντα του Τζόουνς μείωσε 70-61, ωστόσο αμέως μετά ένα τρίποντο του Γκρίφιν αποκατέστησε την τάξη (73-61 στο 36').

Η ΑΕΚ προηγήθηκε αμέσως μετά με 75-61 και ο Καστρίτης επιχείρησε με άμυνα ζον πρες στα τρία τέταρτα του γηπέδου να γυρίσει το παιχνίδι. Ο Άρης μείωσε 75-66, όμως ο Σάκοτα με καλάθι αμέσως μετά έδωσε πολύτιμη ανάσα στην ΑΕΚ, η οποία με τον Λαρεντζάκη σταθερά σε καλή βραδιά δεν κινδύνεψε άλλο και έφτασε σε μία ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ: Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν παντού στο γήπεδο. Σκόραρε, δημιουργούσε, έπαιζε άμυνα, πηδούσε στο ριμπάουντ, έκανε μια καταπλητική εμφάνιση, που δεν θα μπορούσε παρά να συνοδευτεί από μία ακόμα νίκη για την ΑΕΚ.

H ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΑΕΚ είχε 19 ασίστ για 16 λάθη και ο Άρης 11 ασίστ για 18 λάθη. Γι' αυτό η ΑΕΚ κατάφερε να καλύψει το χάντικαπ των επιθετικών ριμπάουντ (5 η ΑΕΚ, 12 ο Άρης)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ