27.6 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο αρχισκόρερ Σάκοτα και η χαμηλή επίδοση της ΑΕΚ (vids+pics)

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με το… αριστερό τις υποχρεώσεις της στα προημιτελικά του Basketball Champions League, γνωρίζοντας την ήττα από την Μπάμπεργκ στην «Brose Arena».

Πλέον, θα παλέψει για την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ στο δεύτερο αγώνα που θα λάβει χώρα στο ΟΑΚΑ (03/04, 19.30), καλούμενη να ανατρέψει τη διαφορά των τεσσάρων πόντων με την οποία έχασε επί γερμανικού εδάφους (71-67). Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική αναμέτρηση που η «Ένωση» σκόραρε λιγότερους από 68π. στη διοργάνωση, κάτι που έχει συμβεί μόλις δύο φορές ακόμα στα 53 ματς που έχει δώσει στην ιστορία της στα παρκέ του BCL.

Από την άλλη, οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι δεν έχασαν ούτε μία βολή στην «Brose Arena», τελειώνοντας 8/8. Πρόκειται για την τρίτη καλύτερη επίδοση στα πλέι οφ του Basketball Champions League, αναφορικά με τις ομάδες που δεν έχουν χάσει ούτε μία βολή σε ένα παιχνίδι τους. Ο Ντούσαν Σάκοτα δεν επιχείρησε ούτε μία βολή, αλλά είχε διψήφιο αριθμό πόντων (15π. με 6/10 δίποντα και 1/4 τρίποντα) για 23η φορά, στα 24 εκτός έδρας παιχνίδια που έχουν δώσει οι «κιτρινόμαυροι» στην ιστορία τους στη διοργάνωση. Παράλληλα, είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στα πλέι οφ της διοργάνωσης, έχοντας συνολικά 158π.

Ο Τζόρνταν Θίοντορ, από την πλευρά του, αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως αναπληρωματικός στα 26 παιχνίδια του στο BCL. Παράλληλα, με τους 14π. που έβαλε κόντρα στο γερμανικό συγκρότημα είναι πλέον τρίτος σκόρερ στα πλέι οφ, στην ιστορία του Basketball Champions League, με συνολικά 134π.

Διάφορα ακόμα ενδιαφέροντα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η διοργανώτρια αρχή, για τους πρώτους αγώνες της προημιτελικής φάσης, τα οποία είναι τα εξής…

Μπάμπεργκ είχε 43 ριμπάουντ απέναντι στην ΑΕΚ, αριθμός-ρεκόρ στην ιστορία της στα πλέι οφ. Παράλληλα, ήταν η πρώτη φορά φέτος που οι παίκτες της είχαν περισσότερα από σαράντα ριμπάουντ σε μία αναμέτρηση.
-Μόνο τρεις ομάδες έχουν σκοράρει, στα πλέι οφ, περισσότερες βολές από τις 28 στις οποίες ευστόχησε η Ναντέρ κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια.

Τενερίφη έγινε η δεύτερη ομάδα που ανάγκασε τη Χάποελ Ιερουσαλήμ να μείνει, φέτος, κάτω από τους 75π. Η πρώτη ήταν η ΑΕΚ, στο μεταξύ τους παιχνίδι στην «Pais Arena» για την 8η αγωνιστική της κανονικής περιόδου.
Νίζνι Νόβγκοροντ είχε δεκατρία τρίποντα απέναντι στην Αντβέρπ, που αποτελούν την τρίτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του BCL στα πλέι οφ.
-Μόνο δύο ομάδες σκόραραν τουλάχιστον 80π. φέτος ενώ είχαν λιγότερες ασίστ από τις οκτώ της Αντβέρπ απέναντι στη Νίζνι Νόβγκοροντ.

Κόλτον Άιβερσον έκανε το δεύτερο φετινό double double του, ισοφαρίζοντας παράλληλα το ρεκόρ του στα ριμπάουντ με δώδεκα. Είχε, απέναντι στη Χάποελ Ιερουσαλήμ, και 20π.
Τασόν Τόμας για δεύτερη φορά στα 28 ματς που έχει παίξει με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στο Basketball Champions League δεν κατάφερε να σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων. Επίσης, ήταν η πρώτη φορά που δεν κατάφερε να το κάνει έχοντας παίξει για περισσότερα από 25’ (συγκεκριμένα, αγωνίστηκε για 31.52’).
Κλιφ Αλεξάντερ έκανε ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα στο BCL, με τους 19π. που σημείωσε εις βάρος της «Ένωσης».

Τζούλιαν Γκαμπλ έκανε για τρίτη φορά στην καριέρα του στη διοργάνωση double double και το αξιοσημείωτο είναι πως ήταν και πάλι κόντρα σε ιταλική ομάδα (Βίρτους Μπολόνια), όπως δηλαδή και τις προηγούμενες δύο (Αβελίνο, 2017-2018 και Βενέτσια, 2018-2019).
Πάρις Λι πλησίασε το ρεκόρ του στο BCL με τους 24π. που σκόραρε στην αναμέτρηση με τη Νίζνι Νόβγκοροντ. Είχε βάλει 27π. απέναντι στη Φουενλαμπράδα, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ