23.2 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπαθεοδώρου: “Δεν είμαι αισιόδοξος για το άμεσο μέλλον”

Η νίκη στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Άρη μέσα στο Αλεξάνδρειο έδειξε για μια ακόμα φορά ότι ο ΠΑΟΚ εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων του, αδίκησε φέτος τον εαυτό του. Ήταν φτιαγμένος για περισσότερα απ' όσα έχει πετύχει ως τώρα, πράγμα το οποίο παραδέχθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM, ο προπονητής του "δικεφάλου" υποστήριξε ότι η ομάδα έχει ακόμα κίνητρο, όμως δεν έχει λύσει τα προβλήματά της και δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα θα μπορέσει να τα λύσει ως το τέλος της σεζόν. Τόνισε, ωστόσο, ότι το καλοκαίρι θα είναι κομβικό για το μέλλον του ΠΑΟΚ. Διότι, όπως είπε, δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο με αυτή την κατάσταση.

Άρχισε πάντως τις δηλώσεις του προσπαθώντας να εξηγήσει τη δήλωση που είχε κάνει προ μερικών ημερών σχετικά με το ότι δεν θα δούμε ποτέ τις δυνατότητες του φετινού ΠΑΟΚ:

"Η χρονιά ήταν δύσκολη για μας και συνεχίζει να είναι δύσκολη. Αυτή η δήλωση αφορούσε το ότι δεν καταφέραμε να έχουμε ποτέ ολοκληρωμένη την εικόνα της ομάδας που είχαμε σχεδιάσει από την αρχή. Υπήρξαν αποχωρήσεις σημαντικών παικτών, ταυτόχρονα υπήρξαν τα γνωστά προβλήματα που μας χάλασαν σε ένα κρίσιμο σημείο της χρονιάς, μετά τον τελικό του Κυπέλλου, τον καλό ρυθμό που είχαμε, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουμε να φτάσουμε στην κορύφωση. Όταν σχεδιάζεις κάτι, περιμένεις να φτάσεις στο καλύτερο σημείο αυτή την εποχή, τον Μάρτιο, τον Απρίλιο, που οι πιο πολλοί στόχοι σου κρίνονται".

 

Στη συνέχεια μίλησε:

Για το κίνητρο που έχει ο ΠΑΟΚ: "Η ομάδα δεν έχει χαμηλώσει. Παρά τα προβλήματα, δεν έχουμε αλλάξει τους στόχους μας. Προσπαθούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε διοργάνωση στην οποία μετέχουμε και φυσικά σε ένα παιχνίδι Άρης-ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται να δώσεις κίνητρο στους παίκτες. Είναι τόσο μεγάλο το διακύβευμα στην πόλη, που από μόνα τους τα παιδιά έχουν μεγάλη διάθεση για να κάνουν το καλύτερο".

Για το αν η τιμωρία του Ολυμπιακού μπορεί να αναθεωρήσει προς τα πάνω και τους στόχους του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα: "Είναι γεγονός ότι δίνει άλλη διάσταση στο πρωτάθλημα και κίνητρο σε όλους να έχουν στο μυαλό τους κάτι παραπάνω. Όνειρα και φιλοδοξίες όλοι έχουν. Εμείς για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, πρέπει πρώτα απ' όλα να λύσουμε ένα σημαντικό πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή, εδώ κι ενάμιση μήνα, έχουμε έντεκα παίκτες όλους κι όλους. Έχουμε έναν ξένο παίκτη λιγότερο και στο υψηλό επίπεδο αυτή η λεπτομέρεια είναι σημαντική. Ένας ξένος παίκτης αλλάζει τα δεδομένα. Εάν δεν καταφέρουμε να λύσουμε κάποια θέματα που έχουμε, να προσπαθήσουμε να πάρουμε έναν ξένο παίκτη για το τελευταίο δίμηνο, θα είναι δύσκολο για μας. Αλλά θα κάνουμε την προσπάθειά μας με το υπάρχον ρόστερ και θα διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε για ό,τι παραπάνω μπορούμε".

Για το αν η παρέμβαση της οικογένειας Σαββίδη μετά τον τελικό Κυπέλλου τον κάνει αισιόδοξο για το μέλλον: "Για το άμεσο μέλλον δεν είμαι τόσο αισιόδοξος. Μακάρι να υπάρξει μια καλύτερη προσέγγιση όλων αυτών των ανθρώπων που μπορούν να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ και να τον ανεβάσουν επίπεδο, αλλά αυτό είναι κάτι που νομίζω ότι θα το δούμε από το καλοκαίρι και μετά. Δεν νομίζω ότι άμεσα μπορεί να αλλάξει κάτι. Επαναλαμβάνω ότι είναι δύσκολη η κατάσταση. Υπάρχει σίγουρα μια βοήθεια που κράτησε την ομάδα ζωντανή, γιατί υπήρχε κίνδυνος να αλλοιωθεί τελείως η εικόνα της. Δεν θα έλεγα να διαλυθεί, αλλά θα είχε αλλοιωθεί πάρα πολύ η εικόνα της και δεν θα μπορούσαμε τώρα να βρισκόμαστε σε αυτό το επίπεδο. Με τη βοήθεια των ανθρώπων αυτών η ομάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ένα καλό επίπεδο, είναι ανταγωνιστική, χωρίς όμως να μπορεί, όπως είναι τώρα η κατάσταση, να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό. Ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί αυτή η βοήθεια. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας να ξέρουμε ότι έχουμε μια τέτοια υποστήριξη. Αλλά το καλοκαίρι πιστεύω ότι θα φανεί ποιο δρόμο θα ακολουθήσει η ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα στην Α1 που δεν έχει ιδιοκτήτη. Έχει διοίκηση Πρωτοδικείου. Αυτό που κάνει η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια είναι πολύ μεγάλο, δεν είναι εύκολο. Θυμάσαι πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα για την ΑΕΚ πριν τον κ. Αγγελόπουλο. Βλέπεις τον Άρη, που παρότι έχει έναν άνθρωπο, τον κ. Γουλιέλμο, ο οποίος προσπαθεί πολύ, έχει τα προβλήματά του. Έχει τα ban, παλεύει να ξεφύγει κι αυτός από μια δύσκολη κατάσταση. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Πόσο μάλλον για τον ΠΑΟΚ, που βρίσκεται εννέα χρόνια σε αυτό το καθεστώς.

Πρέπει να τελειώνει αυτή η κατάσταση, διότι έχει αλλάξει και η δομή του ελληνικού μπάσκετ. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ομάδων έχουν πλέον επενδυτές με όραμα, με κίνητρο, με δυνατότητες. Και δεν θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να ακολουθήσει με αυτό τον τρόπο. Δεν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί, γιατί ανεξαρτήτως της φανέλας που έχει η ομάδα, του ονόματος κλπ., ο οικονομικός ανταγωνισμός μεγαλώνει. Τα ποσά δεν είναι ίδια με αυτά που ήταν πριν απο 4-5 χρόνια. Πριν από 4-5 χρόνια με 350.000 Ευρώ έκανες μια ανταγωνιστική ομάδα, που μπορούσες να διεκδικήσεις και θέση στην εξάδα. Τώρα αυτά τα ποσά δεν υπάρχουν. Βλέπεις ομάδες με πιο μέτριο όνομα και δυναμική να πλησιάζουν σε μπάτζετ το ένα εκατομμύριο".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ