19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Στο ρελαντί πριν τη Ρεάλ ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα 95-68 τον Κολοσσό στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Basket League.

Οι «πράσινοι» παραμένουν μόνοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, χωρίς να έχουν υποστεί ακόμα κάποια ήττα. Στον αντίποδα, οι Ροδίτες με ρεκόρ 3-17 είναι ουραγοί μαζί με το Ρέθυμνο.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανταγωνιστικοί στο πρώτο δεκάλεπτο, το φινάλε του οποίου τους βρήκε να προηγούνται μ' έναν πόντο (15-16).

Παρ' όλα αυτά η ομάδα του Ρικ Πιτίνο πάτησε το γκάζι στη δεύτερη περίοδο και με επιμέρους σκορ 29-9 έκλεισε το ημίχρονο έχοντας προβάδισμα 19 πόντων (44-25).

Τα πάντα είχαν κριθεί με την αναμέτρηση να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα και τους δύο προπονητές να δοκιμάζουν πρόσωπα και σχήματα ενόψει της συνέχειας. Παράλληλα έδωσαν χρόνο και σε παίκτες που δεν παίζουν συχνά.

Παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είχε κάκιστο ποσοστό στα τρίποντα τελικά επικράτησε με 95-68 και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον του στο μεγάλο εντός έδρας παιχνίδι της προσεχούς Πέμπτης (28/3, 21.00) με τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

Ο ΔΙΠΛΟΣ: Ο Γιώργος Παπαγιάννης δεν είχε αντίπαλο στα μέτρα του και σε περίπου 20 λεπτά συμμετοχής ήταν κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια με 16 πόντους και 16 ριμπάουντ. Από δώδεκα πρόσθεσαν Παπαπέτρου, Τόμας και Μήτογλου. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ντεμπς με 17 πόντους.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στατιστικά της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 3/18 τρίποντα κι όλα τα εύστοχα σημειώθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Παράλληλα οι «πράσινοι» έκαναν ρεκόρ στα ριμπάουντ με 63! Ο Κολοσσός ο οποίος παρατάχθηκε με δέκα παίκτες ήταν άστοχος στα τρίποντα (9/38), ενώ μάζεψε 33 λιγότερα ριμπάουντ από τον αντίπαλό του (30).

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ