26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

“Σκούπα” η Άλμπα και τελικό με Βαλένθια

Άλμπα Βερολίνου και Βαλένθια είναι το ζευγάρι που θα διεκδικήσει τον τίτλο του EuroCup. Η Βαλένθια ήταν η πρώτη που έκλεισε τη θέση της νωρίτερα, αποκλείοντας την Ούνικς Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη (2-0). Η Άλμπα έκανε το δικό της «σκούπισμα» με το 87-81 επί της ΜόραΜπανκ Ανδόρρα εκτός έδρας.

Οι Γερμανοί ήταν καλύτεροι από την αρχή ως το τέλος της αναμέτρησης και βρίσκονται πλέον με αυτή τη νίκη πολύ κοντά σε μια θέση που οδηγεί στην Ευρωλίγκα. Να σημειωθεί εδώ πως η φετινή σεζόν με τις πέντε ισπανικές ομάδες ήταν εξαίρεση. Αν η Βαλένθια κατακτήσει τον τίτλο, δεν θα έχει αυτόματα θέση στην διοργάνωση. Θα πρέπει να την κερδίσει μέσω του πρωταθλήματος. Αυτό έχουν ξεκαθαρίσει και η ACB και ο ίδιος ο Τζόρντι Μπερτομέου με δηλώσεις του.

Κορυφαίος των γηπεδούχων με 20 πόντους και 6 ασίστ ήταν ο  Άντριου Αλμπισί και πολύ καλή παρουσία είχε ο Τζόρνταν Τζερόμ με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ. Ο Πέιτον Σίβα με 21 πόντους και ο Ρόκας Γκιεντράιτις με 14 ήταν οι πρώτοι σκόρερ για την ομάδα του Αϊτο Ρενέσες, που φτάνει με τρίτη διαφορετική ομάδα στη σειρά τελικών της διοργάνωσης. Άλμπα και Βαλένθια είχαν αναμετρηθεί και το 2010 σε μονό τότε τελικό. Το πρώτο ραντεβού έχει δοθεί για τις 9 Απριλίου στην Ισπανία. Ζητούμενο οι δύο νίκες που οδηγούν στον τίτλο.

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ