21.5 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Αλύγιστος στον τελικό ο Ολυμπιακός (pics)

Το ντέρμπι των αιωνίων για τον ημιτελικό του Final Four πήγε στον Ολυμπιακό, αφού οι "ερυθρόλευκες" κατάφεραν να επικρατήσουν επί του Παναθηναϊκού με 78-37. Οι παίκτριες του Γιώργου Παντελάκη είχαν το πάνω χέρι από το πρώτο λεπτό του αγώνα και δεν άργησαν να εκτοξεύσουν τη διαφορά τους εξασφαλίζοντας έτσι μία άνετη νίκη. Οι "ερυθρόλευκες" θα αντιμετωπίσουν τη Νίκη Λευκάδας στο μεγάλο τελικό, ενώ ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου στον μικρό τελικό.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με γκάζι στο παιχνίδι και οι "ερυθρόλευκες" έφτασαν στο +5 ήδη από το 2'. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του και έκανε ξεκάθαρο πως ήρθε για να κοιτάξει στα μάτια το θηρίο, με τις "πράσινες" να καλύπτουν την εις βάρος τους διαφορά και να φτάνουν το παιχνίδι στον πόντο (9-8, 7'). Ένα 10-0 σερί του Ολυμπιακού ωστόσο ήταν αρκετό για να δώσει μεγάλο προβάδισμα στις "ερυθρόλευκες" οι οποίες έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +11 με εύστοχο σουτ της Τζόνσον για το 19-8. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε σημαντικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να παίρνει στα χέρια του τον έλεγχο και να εκτοξεύει τη διαφορά του στο +19. Το τελικό 39-20 του ημιχρόνου διαμόρφωσε η Κατερίνα Σωτηρίου με εύστοχο δίποντο.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, o Oλυμπιακός "ξέσπασε" και αύξησε δραματικά τη διαφορά του. Οι "ερυθρόλευκες" δεν άργησαν να φτάσουν στο double score (44-22, 25'), με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να συνεχίζει να προσπαθεί και να πιέζει. Το τελικό 49-28 του δεκαλέπτου διαμόρφωσε η Ιβάνα Τίκβιτς με εύστοχο σουτ δύο πόντων. Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα αφού το αποτέλεσμα είχε κριθεί, με τον Ολυμπιακό να φτάσει μέχρι και στο +31 (59-28, 33'). To τελικό 78-37 διαμόρφωσε η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου με εύστοχο τρίποντο.

Δεκάλεπτα19-8, 39-20, 49-28, 78-37

Διαιτητές:  Μαγκλογιάννης, Κάρδαρης, Γιακείμη

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ:

Λικέντρα Τζόνσον και Εβίνα Σταμάτη, ήταν οι παίκτριες που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην άνετη επικράτησή του επί του Παναθηναϊκού. H Αμερικανίδα σέντερ ήταν κομβική στα ριμπάουντ των "ερυθρολεύκων" αφού συνολικά μάζεψε 14 ριμπάουντ ενώ η αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικά εύστοχη. 

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Η μεγάλη διαφορά στο σκορ αποτυπώνεται και στο στατιστικό του αγώνα, με τον Ολυμπιακό, να είναι πολύ πιο εύστοχος από τον Παναθηναϊκό, τόσο στα σουτ δύο πόντων όσο και από τα 6,75μ. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ