28 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Πιανιτζιάνι: “Ο Καλάθης αποφασίζει”

Ο Παναθηναϊκός πέταξε για την Ιταλία, εκεί όπου βρίσκεται πλέον και η Αρμάνι Μιλάνο την οποία θα αντιμετωπίσει αύριο (22/3) για την 28η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Η Μιλάνο επέστρεψε στη βάση της από την αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης, δείχνοντας δύο διαφορετικά πρόσωπα. Ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι γνωρίζει πολύ καλά πως οι "πράσινοι" βρίσκονται σε καλό... φεγγάρι και πως θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από τους δικούς του παίκτες για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα σε έναν αγώνα κλειδί και για τις δύο ομάδες που βρίσκονται με 14-13 στο όριο της γραμμής που οδηγεί ή όχι στα play offs.

"Ο Παναθηναϊκός μετράει πέντε συνεχόμενες νίκες και τις τρεις από αυτές τις έχει κάνει εκτός έδρας. Τη μία από αυτές επί της ΤΣΣΚΑ. Νομίζω πως τα στοιχεία αυτά λένε από μόνα τους πολλά για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αλλά και την αυτοπεποίθηση που έχει χτίσει. Είναι αθλητική ομάδα που πιέζει πολύ από τα πρώτα λεπτά και στην περιφέρεια και στη ρακέτα".

Δεν γινόταν φυσικά ο προπονητής της Αρμάνι να μην κάνει ειδική μνεία στον Νικ Καλάθη: "Είναι αυτός που "τρέχει" τα μισά πικ εν ρολ της ομάδας, που αποφασίζει για το ρυθμό. Όλοι όμως μπορούν να δημιουργήσουν καλές συνθήκες, ώστε να δράσουν οι καλύτεροι παίκτες τους, ενάντια στους οποίους θα πρέπει να παλέψουμε. Ο Παναθηναϊκός παίζει πολύ επιθιετικά και στην άμυνα. Συνήθως, είμαστε καλοί στο να ανοίγουμε χώρους, αλλά ενάντια σε τέτοια άμυνα, θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Νομίζω πως τα ριμπάουντ και οι πόντοι στο τρανζίσιον θα είναι καθοριστικά στοιχεία».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ