19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Κυριακάτικη βόλτα του Προμηθέα

Ο Προμηθέας ήταν το φαβοεί στην αναμέτρηση με τον Χολαργό και το επιβεβαίωσε σε απόλυτο βαθμό, κάνοντας από την αρχή πολύ εύκολη τη ζωή του και επικρατώντας με 86-61, συνεχίζοντας να παλεύει για την πρώτη τετράδα της Basket League και... ξεσπώντας για τον αποκλεισμό στην Τενερίφη.

Το παιχνίδι

Με τρίποντα των Μπράουν και Χολ, ο Προμηθέας άνοιξε το παιχνίδι και στο πρώτο εξάλεπτο η διαφορά ήταν ήδη στο +7 για τον ίδιο (12-5), με τον Έλις να κάνει πολύ καλή δουλειά και την απόσταση να μένει ίδια στο τέλος της πρώτης περιόδου (21-14). Το σκηνικό έμεινε ίδιο στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Αμερικανό κυρίαρχο χαμηλά και τους Γκίκα-Σαλούστρο να δίνουν βοήθειες, με ένα τρίποντο του Μπράουν να προσφέρει «διπλό» σκορ στο 18ο λεπτό (42-21), με το +20 της ανάπαυλας να προμηνύει εύκολο απόγευμα (45-25).

Γιάνκοβιτς και Αγκμπελέζε προσπάθησαν να σπρώξουν σε αντεπίθεση τον Χολαργό, φτάνοντας όμως μέχρι το -14 στα μέσα της τρίτης περιόδου (47-33), με τα μακρινά σουτ των Μέιερ και Λίποβι να «εκτοξεύουν» ξανά τη διαφορά, που έκλεισε στους 23 για τους παίκτες του Γιατρά στο δεκάλεπτο (66-43). Πέραν μιας αντίδρασης του Χολαργού στα πρώτα 3.5 λεπτά της τελευταίας περιόδου, που μείωσε στο -15 με τους Λαβ-Γιάνκοβιτς (70-55), αναγκάζοντας τον τεχνικό του Προμηθέα να «ξυπνήσει» τους παίκτες, το υπόλοιπο παιχνίδι ήταν μια τυπική διαδικασία, με μοναδική παρένθεση τον τραυματισμό του Σκουλίδα, που προσγειώθηκε άσχημα στο παρκέ μετά από προσπάθεια του και φάουλ του Παρκς, σφαδάζοντας από τον πόνο.

Δεκάλεπτα: 21-14, 45-25, 66-43, 86-61

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΕ ΚΕΦΙΑ: Ο Προμηθέας Πατρών βρήκε δύναμη στους ψηλούς του, για να πάρει άνετα αυτό το ματς, αν και βέβαια ουδείς υστέρησε. Οι Τέρελ Παρκς και Οκτάβιους Έλις, όμως, με 14 πόντους έκαστος και μαζεύοντας μαζί 10 ριμπάουντ, ήταν εκείνοι που έδωσαν την ώθηση για την εύκολη επικράτηση.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με ποσοστό στα 2/15 τρίποντα, ειδικά όταν παίζεις εκτός έδρας, συνήθως δεν μπορείς να έχεις καμία τύχη, όταν ο αντίπαλός σου έχει παράλληλα ένα αξιοπρεπές ποσοστό στα 7/21 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα. Η εξήγηση είναι απλή, για το τι έκανε μεγάλη τη διαφορά.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ