21.4 C
Athens
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024

Ιστορικός… περίπατος με Ουίλιαμς (vids)

Τη βραδιά που ο Λου Ουίλιαμς έγραψε ιστορία οι Κλίπερς διέλυσαν τους Σέλτικς με 140-115 πετυχαίνοντας την πέμπτη σερί νίκη τους. Ο Ουίλιαμς σκόραρε ως αναπληρωματικός 34 πόντους, ξεπέρασε τους 30 πόντους και 29η φορά στην καριέρα του και έγινε ο πρώτος "παγκίτης" σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ! Έφτασε τους 11.147 πόντους ως αναπληρωματικός και πέρασε πάνω από τον μπαμπά του Στεφ Κάρι, τον Ντελ Κάρι, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας.

Ο Ντανίλο Γκαλινάρι προόσθεσε 25 πόντους και ο Μοντρζέλ Χάρελ άλλους 20 για τους Κλίπερς, που έκαναν περίπατο απέναντι στους Σέλτικς, που έχασαν για πρώτη φορά μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες. Ο Τέρι Ροζίερ με 26 πόντους και ο Τζέιλεν Μπράουν με 22 ήταν οι πρώτοι σκόρερ.

Στο Χιούστον ο Τζέιμς Χάρντεν σκόραρε μεν 28 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, αλλά δεν χρειάστηκε να τα κάνει όλα μόνος του για να νικήσουν οι Ρόκετς του Χόρνετς με 118-106. Με κομβικούς συμπαίκτες τους όπως ο Κρις Πολ και ο Κλιντ Καπέλα να έχουν επιστρέψει από τραυματισμούς, η ομάδα του Χιούστον παίζει πολύ πιο ομαδικά και ρολάρει καλύτερα, όπως αποδεικνύει το γεγονός ότι πλέον μετρά εννέα συνεχόμενες νίκες. Ο Έρικ Γκόρντον σκόραρε 22 πόντους και ήταν άξιος συμπαραστάτης του Χάρντεν, ενώ από την ομάδα της Σάρλος ο εκπληκτικός Κέμπε Ουόκερ έπαιζε σχεδόν μόνος του. Τελείωσε τον αγώνα με 40 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τους Ρόκετς.

Στην Ουάσιγκτον οι Ουίζαρντς εξακολουθούν να έχουν κάποιες ελπίδες να προλάβουν τα πλέι οφ κι αυτό το οφείλουν στον Μπράντλεϊ Μπιλ. Τον παίκτη που τους κουβαλά στην πλάτη του και ήταν καθοριστικός σε μία ακόμα νίκη τους, αυτή που πέτυχαν επί των Κινγκς με 121-115. Ο Μπιλ σκόραρε τους 21 από τους 27 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο και ανάγκασε τον προπονητή του, Σκοτ Μπρουκς, να ομολογήσει πως δεν περίμενε από αυτόν να έχει τόσο μεγάλη εξέλιξη στο παιχνίδι του. Ο Τζάμπαρι Πάρκερ είχε 18 πόντους και ο Μπόμπι Πόρτις 17 πόντους και 13 ριμπάουντ για τους Ουίζαρντς, ενώ από τους Κινγκς ο ΝτεΆρον Φοξ σκόραρε 23 πόντους και ο Νεμάνια Μπιέλιτσα τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ. Ο Κώστας Κουφός δεν έπαιξε κατόπιν απόφασης του προπονητή του.

Στο Μπρούκλιν οι Νετς έδειξαν και πάλι πόσο σπουδαία ομάδα είναι φέτος κάνοντας... φύλλο και φτερό τους Πίστονς (103-75) και ξεπερνώντας τους στην έκτη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας. Ο Σπένσερ Ντινγουίντι με 19 πόντους και ο Άλεν Κράμπε με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας του Μπρούκλιν, που πέτυχε τέταρτη συνεχόμενη νίκη και με την άμυνά της ανάγκασε τους Πίστονς να ζήσουν έναν εφιάλτη. Διότι σούταραν με ποσοστό 27,8% (27/97 σουτ εντός παιδιάς!), το οποίο είναι το χειρότερο που έχει σημειωθεί σε αγώνα ΝΒΑ από τις 11 Νοεμβρίου 2015, όταν οι Γκρίζλις είχαν σουτάρει με 27,1%! Οι 75 πόντοι τους δε, είναι οι λιγότεροι που έχουν σκοράρει φέτος. Ο Αντρέ Ντράμοντ είχε 13 πόντους και 20 ριμπάουντ, ενώ ο Μπλέικ Γκρίφιν έμεινε στους 10 πόντους με 1/10 σουτ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ