24.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Οι έδρες… και ο Ολυμπιακός (vids)

Η 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκα ήταν εξαιρετική για τα ελληνικά χρώματα, με τον Ολυμπιακό να είναι νικητής στο Μαυροβούνιο και να κάνει το «δύο στα δύο», σε μια ημέρα που έκλεισε ως επί το πλείστον με τους γηπεδούχους να κρατούν τα «φρούρια» τους.

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του στην Ποντγκόριτσα και, επικρατώντας της Μπουντούτσνοστ με 89-76, πήρε μια τεράστια «ανάσα». Το παιχνίδι ήταν «ζωής και θανάτου» για τον Ντέιβιντ Μπλατ και η θέλησή τους αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στο παρκέ, βάζοντας τέλος στο αρνητικό τους σερί και δείχνοντας την κατάλληλη στιγμή σοβαρότητα, στην προσπάθεια να «κλειδώσουν» τη θέση στην οκτάδα.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έτρεχε με... 101 απέναντι στην Αρμάνι και μένει μόνη της στη δεύτερη θέση, απειλώντας πια και την πρωτοπόρο Φενέρ. Η ρωσική ομάδα ήταν κυρίαρχη, με το τελικό σκορ να μην αντιπροσωπεύει πλήρως την ξεκάθαρη ανωτερότητά της, δείχνοντας πως με τον καιρό βρίσκει το ρυθμό, που χρειάζεται εν όψει των playoffs της διοργάνωσης.

Η Αναντολού Εφές «καθάρισε» ουσιαστικά την τέταρτη θέση, «ισοπεδώνοντας» με 92-70 την Μπαρτσελόνα. Το σύνολο του Εργκίν Αταμάν, με ένα απίθανο «σόου» του Σέιν Λάρκιν, που βρισκόταν σε τρομερή μέρα και πραγματοποίησε το καλύτερο φετινό του ματς, μπήκε αποφασισμένο και «σφιχταγκαλιάζει» πια το πλεονέκτημα έδρας, μπαίνοντας στον «χάρτη» των ομάδων που θα το κατέχουν, μαζί με Φενέρ, ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ.

Η Μπασκόνια χρειάστηκε ένα καλό πεντάλεπτο για να «συντρίψει» με 104-86 την Χίμκι και να μείνει σε θέση ισχύος για την οκτάδα. Οι παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς πήραν... φόρα στο δεύτερο ημίχρονο, χρέωσαν με αυτή την «κατοστάρα» τους Ρώσους και έμειναν μέσα στις ομάδες, που προκρίνονται αυτή τη στιγμή στα playoffs, διαθέτοντας το προβάδισμα.

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 7/3:

Νταρουσάφακα-Παναθηναϊκός 67-91
Ζαλγκίρις-Γκραν Κανάρια 98-64
Μπάγερν Μονάχου-Μακάμπι Τελ Αβίβ 70-77
Ρεάλ Μαδρίτης-Φενέρμπαχτσε 101-86

Παρασκευή 8/3:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Αρμάνι Μιλάνο 101-95
Αναντολού Εφές-Μπαρτσελόνα 92-70
Μπουντούτσνοστ-Ολυμπιακός 76-89
Μπασκόνια-Χίμκι 104-86

Δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ.

Δείτε το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ