24.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Πολύ σκληρή για να… αποκλειστεί! (vids)

Κάνοντας επίδειξη του χαρακτήρα της και εμφανίζοντας μέταλλο πρωταθλητή, η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου νίκησε μέσα στο Μόναχο την Μπάγερν με 77-70 και εβαλε φωτιά στη μάχη για την όγδοη θέση της βαθμολογίας. Ήταν η έβδομη νίκη στους τελευταίους εννέα αγώνες για τη Μακάμπι, που βρίσκεται πλέον μαζί με Μπάγερν και Παναθηναϊκό ισόβαθμη στις δύο τελευταίες θέσεις της οκτάδας με Ολυμπιακό και Μπασκόνια, οι οποίοι ωστόσο έχουν από έναν αγώνα λιγότερο

Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο δεν παίχτηκε μπάσκετ της προκοπής, όμως ο αγώνας ήταν εξαιρετικά αμφίρροπος και οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Η Μακάμπι πήρε ένα μικρό προβάδισμα 2-3 πόντων μετά τα πρώτα λεπτά χάρη στην καλή δουλειά του Μπλακ μέσα στη ρακέτα, ήταν όμως πολύ άστοχη από την περιφέρεια με το απογοητευτικό 3/14 τρίποντα στο πρώτο μέρος, που δεν της επέτρεψε να εκμεταλλευτεί ούτε τα επιθετικά ριμπάουντ που έπαιρνε.

Η Μπάγερν από την άλλη ήταν επίσης άστοχη στις προσπάθειές της, ωστόσο διατηρούσε την επαφή της με το σκορ παίζοντας καλή άμυνα και με τους Μπαρτέλ, Ουίλιαμς να δίνουν κάποιες λύσεις κατά διαστήματα. Η Μακάμπι προηγήθηκε με 27-22 στο 16' και με 33-29 στο 19', καθώς βρήκε κάποια μακρινά σουτ από τους Ρολ, Ουίλμπεκιν και ΝτιΜπαρτολομέο, αλλά η Μπάγερν μείωσε στο τελικό 31-33 του πρώτου μέρους.

Η τρίτη περίοδος άρχισε με ένα ξέσπασμα του Σκότι Ουίλμπεκιν, που με έξι σερί πόντους πυροδότησε ένα σερί 8-0, χάρη στο οποίο η Μακάμπι ξέφυγε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (41-31) στο 22'. Αυτό το προβάδισμα έδωσε περισσότερη άνεση στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να ελέγξει το παιχνίδι, καθώς ταυτόχρονα έπαιζε καλή άμυνα, ενώ έβρισκε λύσεις στην επίθεση από παίκτες όπως ο ΝτιΜπαρτολομέο και ο Μπλακ. Το σκορ έγινε 54-42 στο 28', καθώς η Μπάγερν εξακολουθούσε να είναι άστοχη και δεν μπορούσε να απειλήσει ούτε μέσα από τη ρακέτα.

Στην τελευταία περίοδο το σκηνικό διαφοροποιήθηκε, καθώς η Μπάγερν πίεσε περισσότερο στην άμυνα και στην επίθεση ο Ντάγκουμπιτς βγήκε μπροστά και έδωσε χέρι βοηθείας στον Ουίλιαμς. Οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 16-7 και μείωσαν στο 35' σε 65-63 ξαναμπαίνοντας στο παιχνίδι.

Στο κρίσιμο σημείο η Μακάμπι αντέδρασε υποδειγματικά. Με καλάθια των Ρολ, Μπλακ και Πάργκο εκμεταλλεύτηκε τα άστοχα τρίποντα των Χομπς και Ουίλιαμς και πήρε πάλι μια διαφορά 8 πόντων (71-63), ενώ δυόμισι λεπτά πριν από το τέλος ένα τρίποντο του Ουίλμπεκιν έκανε το 74-66. Αυτό το προβάδιαμα φάνηκε να δίνει αέρα στη Μακάμπι, ωστόσο η Μπάγερν δεν παράτησε το παιχνίδι και με επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι του Λούτσιτς κι άλλο ένα καλάθι του Μπαρτέλ μείωσε στο 39' σε 74-70.

Και πάλι όμως η αντίδραση της Μακάμπι ήταν υποδειγματική. Μετά το τάιμ άουτ του Σφαιρόπουλου, ο Μπλακ πήρε ένα πολυ κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ και στη συνέχεια ο Ρολ πέτυχε το τρίποντο που ουσιαστικά έκρινε τον αγώνα. Με 30'' να απομένουν το σκορ έγινε 77-70 υπέρ της Μακάμπι, που έριξε κατ' αυτό τον τρόπο την Μπάγερν στο καναβάτσο διασφαλίζοντας την πολύτιμη νίκη.

TO ΣΟΥΤ: Ο Μάικλ Ρολ έβαλε ασφαλώς το σουτ του αγώνα. Το τρίποντό του 30'' πριν από τη λήξη έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της Μακάμπι. Ο Αμερικανός τελείωσε τον αγώνα με 11 πόντους, ενώ σημαντική ήταν για μια ακόμα φορά η συμβολή του Ταρίκ Μπλακ μέσα στις ρακέτες. Άλλωστε αν δεν έπαιρνε αυτός το επιθετικό ριμπάουντ μετά το άστοχο σουτ του Πάργκο, ο Ρολ δεν θα σούταρε ποτέ το... σουτ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μπάγερν σούταρε με 31% στα τρίποντα, ενώ η Μακάμπι μολις με 25%, όμως αυτό δεν την πλήγωσε διότι μάζεψε 11 επιθετικά ριμπάουντ, έναντι μόλις τεσσάρων της Μπάγερν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ