19.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Προμηθέας είναι… πρόταση (pics)

Ο Προμηθέας έχει κερδίσει εδώ και καιρό θέση στην καρδιά των Πατρινών φιλάθλων και πλέον προσπαθεί να κατακτήσει και την Ευρώπη, με την εκπληκτική πορεία του φέτος στο Basketball Champions League.

Οι «πρωτάρηδες» στο BCL εξασφάλισαν την παρουσία τους στους «16» και την Τρίτη (06/03) πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην πρωταθλήτρια του 2017, Τενερίφη. Αν και ο Μάκης Γιατράς δεν είχε στη διάθεσή του δύο πολύτιμα «εργαλεία» του, το Ρίον Μπράουν και το Λάνγκστον Χολ, το αχαϊκό συγκρότημα έγραψε ιστορία στο κατάμεστο «Δημήτρης Τόφαλος».

 

Δεν είναι μόνο η ιστορικής σημασίας νίκη που πέτυχε απέναντι στους Ισπανούς. Η… μπίλια έκατσε στο τέλος στους 12π., αλλά οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί ακόμα και με 18π. λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, που είναι η μεγαλύτερη διαφορά εις βάρος της Τενερίφης στην ιστορία της στη διοργάνωση! Tο μήνυμα, πως ο Προμηθέας ήρθε για να μείνει και στα ευρωπαϊκά παρκέ, δόθηκε ξεκάθαρα από τους παίκτες του, την τεχνική ηγεσία, αλλά και τους φιλάθλους.

    

Ο κόσμος «αγκάλιασε» και πάλι την ομάδα, που είναι κομμάτι πλέον της τοπικής κοινωνίας, και γέμισε σε ακόμα μία αναμέτρηση το κλειστό στα Μποζαΐτικα. Αποζημιώθηκε με τη νίκη κι όχι μόνο… Οι μασκότ του Προμηθέα, «Promi» και «Thea», και οι τσιρλίντερ τού έκαναν ξανά παρέα στα διαλείμματα του ματς κι όχι μόνο, ενώ αυτή τη φορά είχαμε και… σοκολατοπόλεμο, στο πλαίσιο του Πατρινού Καρναβαλιού.

Δεν έλειψαν και οι υψηλές παρουσίες στο «Δημήτρης Τόφαλος», καθώς το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Γεωργίας Ηλίας Ζούρος και ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργος Λιμνιάτης, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού-Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Πατρέων Τάκης Πετρόπουλος.

  

Επίσης, ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Γενς Πλότνερ -παρέα με τη σύζυγό του- παρακολούθησε την αναμέτρηση στην αχαϊκή πρωτεύουσα, φωτογραφήθηκε με κασκόλ του πατρινού συγκροτήματος και του προσφέρθηκε ως δώρο, συμβολικά, μία φανέλα.

Στο τέλος του ματς, ο κόσμος και οι παίκτες έγιναν «ένα», πανηγυρίζοντας όλοι μαζί τη σπουδαία επιτυχία τους. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα (13/03, 21.30) στη «Santiago Martin Arena» και ο Προμηθέας θα προσπαθήσει να στρέψει και πάλι όλα τα βλέμματα πάνω του κι ας μη θεωρείται το φαβορί για την πρόκριση. Τα όνειρα, άλλωστε, δεν έχουν ταβάνι…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ