20.1 C
Athens
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024

Σκέψεις για κατάργηση του All Star Game!

Ως κομισάριος του ΝΒΑ ο Άνταμ Σίλβερ έχει αποκλειστικό σκοπό του να βελτιώνει διαρκώς το "προϊόν" που διαθέτει σε όλο τον κόσμο. Κι επειδή είναι ένας άνθρωπος ανοιχτόμυαλος, που βλέπει μπροστά, δεν διστάζει να θυσιάσει ακόμα και... ιερές αγελάδες, αν αυτό μπορεί να κάνει ακόμα καλύτερο το ΝΒΑ. Ποια είναι η τελευταία ιδέα του; Να καταργήσει το All Star Game (η ιερή αγελάδα που λέγαμε...) και να το αντικαταστήσει με ένα ξεχωριστό τουρνουά, κάτι σαν το κύπελλο που διοργανώνεται στις ευρωπαϊκές χώρες!

Μιλώντας σε ένα συνέδριο στη Βοστόνη πριν από μερικές μέρες ο Σίλβερ παραδέχθηκε πως ο θεσμός του All Star Game δεν λειτουργεί πια. Είχε στα χέρια του τις μετρήσεις τηλεθέασης του πρόσφατου event στη Σάρλοτ, οι οποίες ήταν οι χειρότερες της τελευταίας δεκαετίας, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται πως έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί πως και το μπάσκετ που παίζεται πλέον σε αυτό το παιχνίδι... δεν είναι μπάσκετ. Κάτι το οποίο ασφαλώς έχει να κάνει με τη μείωση της δημοφιλίας του.

Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το ΝΒΑ προσπάθησε να ανανεώσει το θεσμό του All Star Game προσθέτοντας διάφορα events στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Τίποτα από αυτά όμως δεν έχει ανανεώσει το ενδιαφέρον του κόσμου. Το all star game δεν είναι πια όσο διασκεδαστικό ήταν παλιά.

Οπότε ο Σίλβερ σκέφτεται σοβαρά να το καταργήσει. Και να το αντικαταστήσει με ένα άλλο τουρνουά μεταξύ των ομάδων του ΝΒΑ, που θα γίνεται είτε πριν το ξεκίνημα της σεζόν είτε στη διάρκειά της. Αυτό θα έχει το πλεονέκτημα πως θα δίνει τίτλο, επομένως οι ομάδες δεν θα είναι αδιάφορες και θα παίζουν... κανονικό μπάσκετ. 

Βέβαια, προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά μια τέτοια ιδέα θα πρέπει να λυθούν διάφορα διαδικαστικά ζητήματα και δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα. Όμως ο Σίλβερ το έχει στο μυαλό του, μαζί με τη μείωση των αγώνων της κανονικής περιόδου από 82 σε 70. Κι αυτό δεν πρόκειται να γίνει άμεσα, καθώς θα πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε οι ομάδες να καλύψουν επαρκώς τα χαμένα έσοδα από τα έξι λιγότερα εντός έδρας παιχνίδια που θα πρέπει να δίνει καθεμιά. Όμως το... Κύπελλο ΝΒΑ μπορεί να αποτελέσει ένα καλό υποκατάστατο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ