26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Eurocup: Κυρίαρχη στον «εμφύλιο» η Ούνικς, την ανατροπή της χρονιάς η Μάλαγα (vids)

Η Ούνικς Καζάν ήταν απόλυτη κυρίαρχη στην πρώτη αναμέτρηση... μεταξύ Ρώσων, «συντρίβοντας» τη Λοκομοτίβ Κουμπάν και συνεχίζοντας να έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην τετράδα του Eurocup, με τη Μάλαγα να κάνει μια απίθανη ανατροπή και μαζί το «μπρέικ» στο Βερολίνο.

Εκπληκτική ήταν η Ούνικς Καζάν στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής σειράς με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν και με το 86-66 έκανε το πρώτο «βήμα» από τα απαραίτητα δύο, για να βρεθεί στα ημιτελικά. Με τον Έρικ ΜακΚόλουμ να κάνει «όργια» με 32 πόντους (4/6 δ., 3/4 τρ., 15/15 β.) και τον Πιέρια Χένρι να ακολουθεί (18 π., 6 ρ., 9 ασ.), η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη είχε τον πλήρη έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του ματς κι έκανε επίδειξη δύναμης. Για τους ηττημένους, ο Ντμίτρι Κουλάγκιν είχε 17 πόντους.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Μια τρομερή ανατροπή έκανε η Μάλαγα, η οποία με εντυπωσιακό φόλοου-κάρφωμα του Ματίας Λεσόρ σε άστοχο τρίποντο του Μπράιαν Ρόμπερτς, πέρασε από το Βερολίνο με 91-90 έναντι της Άλμπα. Οι Ανδαλουσιανοί βρέθηκαν πίσω ακόμη και με διαφορά 19 πόντων στο ημίχρονο (58-39), αλλά με τον ήρωά τους στους 18 πόντους και τον Άνταμ Βαζίνσκι στους 17, «σάλπισε» η αντεπίθεση, που ολοκληρώθηκε με αυτή την φοβερή φάση, έχοντας φυσικά την ευκαιρία να τελειώσουν στην έδρα τους τη σειρά.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Η Βαλένθια έκανε τη δουλειά της στο δεύτερο ημίχρονο και μαζί το 1-0, με 75-64 απέναντι στη Ρίτας Βίλνιους. Μετά το 12-20 της πρώτης περιόδου, οι «Νυχτερίδες» σιγά-σιγά «αφυπνίστηκαν» και όσο περνούσε η ώρα κυριαρχούσαν στο παρκέ, προφυλάσσοντας την έδρα τους με τον Ματ Τόμας στους 15 πόντους. Για τους Λιθουανούς, από 11 σημείωσαν οι Ντι Τζέι Σίλεϊ και Ντειβίντας Σιρβίντις.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Ανατροπή χρειάστηκε και η Βιλερμπάν, ώστε να επικρατήσει με 79-75 της Ανδόρα και να διαφυλάξει το σπίτι της. Μετά το 34-42 του ημιχρόνου, η τρίτη περίοδος με επιμέρους σκορ 30-18 για τη γαλλική ομάδα θα αποδεικνυόταν καθοριστική, ώστε να επικρατήσει στις λεπτομέρειες με κορυφαίο τον Σαρλ Καουντί των 21 πόντων με τέσσερα ριμπάουντ. Για τους ηττημένους, ο Μουσά Ντιανέ είχε 16 πόντους με οκτώ ριμπάουντ.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Τα αποτελέσματα της φάσης των «16»:

1ος αγώνας (5/3):

Ούνικς Καζάν-Λοκομοτίβ Κουμπάν 86-66
Άλμπα Βερολίνου-Μάλαγα 90-91
Βιλερμπάν-Ανδόρα 79-75
Βαλένθια-Ρίτας Βίλνιους 75-64

2ος αγώνας (8/3):

Λοκομοτίβ Κουμπάν-Ούνικς Καζάν
Μάλαγα-Άλμπα Βερολίνου
Ανδόρα-Βιλερμπάν
Ρίτας Βίλνιους-Βαλένθια

3ος αγώνας (εάν χρειαστεί, 13/3):

Ούνικς Καζάν-Λοκομοτίβ Κουμπάν
Άλμπα Βερολίνου-Μάλαγα
Βιλερμπάν-Ανδόρα
Βαλένθια-Ρίτας Βίλνιους

Περισσότερα σε λίγο...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ