20.1 C
Athens
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024

Αφεντικά της πόλης (vids)

Κάποτε δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία για το ποιος έκανε κουμάντο στο Λος Άντζελες. Ήταν οι εποχές που οι Λέικερς κυριαρχούσαν στο ΝΒΑ και δεν γυρνούσαν ούτε να κοιτάξουν τους κακομοίρηδες τους Κλίπερς. Όμως οι καιροί άλλαξαν. Και οι Κλίπερς έγιναν τα αφεντικά, ακόμα και τώρα που πήγε στο L.A. ο ΛεΜπρόν. Αποδεικνύεται ωστόσο πως ούτε κι αυτός μπορεί να αλλάξει την τραγική εικόνα των Λέικερς.

Οι Κλίπερς νίκησαν ξανά με 113-105, μάλιστα πιο εύκολα απ' όσο δείχνει το τελικό σκορ. Κι έχουν ήδη δύο νίκες στους τρεις αγώνες που έχουν παίξει ως τώρα με τους Λέικερς, ενώ τα τελευταία έξι χρόνια είναι αυτοί που επικρατούν στο match up με τους συμπολίτες τους. Ο Ντανίλο Γκαλινάρι με 23 πόντους και ο Λου Ουίλιαμς με 21 ήταν οι πρώτοι σκόρερ των Κλίπερς, που πατούν γερά στην έβδομη θέση της Δύσης και βλέπουν τα πλέι οφ.

Αντίθετα οι Λέικερς μάλλον θα πρέπει να τα ξεχάσουν και φέτος. Έχουν μείνει πολύ πίσω και δύσκολα θα τα προλάβουν. Ο ΛεΜπρόν σκόραρε 27 πόντους, ενώ ο Ρατζόν Ρόντο έκανε το 32ο τριπλ νταμπλ της καριέρας τους (24 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 12 ασίστ) και έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ μετά τον Μαρκ Τζάκσον, που σημειώνει τριπλ νταμπλ με πέμπτη διαφορετική ομάδα. Αλλά τι να το κάνεις; Οι Λέικερς παραπαίουν. Κι έχασαν με τραυματισμό τον Κάιλ Κούζμα, ενώ στο παιχνίδι με τους Κλίπερς δεν έπαιξε ούτε ο Μπράντον Ίνγκραμ, επίσης λόγω τραυματισμού.

Στο Μπρούκλιν οι Νετς πέτυχαν την πιο εύκολη νίκη της χρονιάς επί των Μάβερικς με 127-88. Αυτή η διαφορά των 39 πόντων μάλιστα είναι η μεγαλύτερη που έχουν πάρει από τότε που μετακόμισαν από το Νιου Τζέρσεϊ το 2012. Ο ΝτεΜάρ Κάρολ με 22 πόντους και ο Λετονός Ρόντιον Κούρουκς με 19 ήταν οι πρώτοι σκόρερ των Νετς, ενώ από τους απογοητευτικούς Μάβερικς, που έχουν επτά ήττες στους οκτώ τελευταίους αγώνες τους, ο Ντουάιτ Πάουελ σκόραρε 20 πόντους και ο Λούκα Ντόντσιτς 16.

Στο Μαϊάμι ο Ντουέιν Ουέιντ πήρε από το χεράκι τους Χιτ, όποως συνήθιζε να κάνει επί πολλά χρόνια, και τους οδήγησε σε νίκη επί των Χοκς με 114-113. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη τους και τους κρατά ζωντανούς στο κυνήγι μιας θέσης στα πλέι οφ. Ο Ουέιντ σκόραρε τους 14 από τους 23 πόντους του στην τελευταία περίοδο, πέτυχε κι ένα κρίσιμο λέι απ ένα λεπτό πριν από το τέλος, ενώ έριξε και μία τάπα, με την οποία ξεπέρασε τον Μάικλ Τζόρνταν! Τώρα είναι πλέον αυτός, ο Ουέιντ, ο γκαρντ με τις περισσότερες τάπες στην ιστορία, 1052 συνολικά. Από την άλλη πλευρά ο αειθαλής Βινς Κάρτερ πυροβολούσε διαρκώς έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Έβαλε 7 τρίποντα, σκόραρε 21 πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετοί για τους Χοκς.

Στο Σαν Αντόνιο οι Σπερς κόντεψαν να χάσουν ένα δικό τους παιχνίδι κόντρα στους Νάγκετς, αλλά τελικά το πήραν με 104-103, σημείωσαν την τρίτη σερί νίκη τους και παραμένουν σε τροχιά πλέι οφ. Οι Σπερς προηγήθηκαν ακόμα και με διαφορά 21 πόντων κάποια στιγμή στον αγώνα, ενώ 2,5 λεπτά πριν από τη λήξη ήταν μπροστά με 9 πόντους. Όμως δεν σκόραραν ξανά έκτοτε, οι Νάγκετς πλησίασαν στον πόντο και στα τελευταία 16'' έχασαν τρία σουτ για να πάρουν τη νίκη! Ο ΝτεΜάρ Ντε Ρόζαν με 24 πόντους και ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ με 22 ήταν οι κορυφαίοι των Σπερς, ενώ από τους Νάγκετς, που μετρούν 13 συνεχόμενες ήττες στο Σαν Αντόνιο, ο Τζαμάλ Μάρεϊ σκόραρε 25 πόντους και ο Νίκολα Γιόκιτς είχε 22 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Στο Σολτ Λέικ Σίτι ο Άντονι Ντέιβις έπαιξε και πάλι μόνο για τρεις περιόδους, καθώς στην τελευταία ο προπονητής του δεν τον χρησιμοποίησε καθόλου, όμως ακόμα κι έτσι οι Πέλικανς πήραν μια σπουδαία νίκη επί των Τζαζ με 115-112. Οι Τζούλιους Ραντλ και Τζεϊρού Χολιντέι τράβηξαν όλο το κουπί σκοράροντας από 30 πόντους έκαστος, μάλιστα ο πρώτος έβαλε και τις δύο βολές στο τελευταίο δευτερόλεπτο με τις οποίες η ομάδα της Νέας Ορλεάνης "κλείδωσε" τη νίκη. Ο Ντέιβις έκανε πάντως νταμπλ νταμπλ με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ. Από τους Τζαζ οι Τζέι Κράουντερ και Κάιλ Κόρβερ σκόραραν από 20 πόντους, ο Ρούντι Γκομπέρ είχε 19 πόντους και 19 ριμπάουντ και ο Ντόνοβαν Μίτσελ 19 πόντους και 9 ασίστ.

Στο Σακραμέντο οι Κινγκς δυσκολεύτηκαν αρκετά, ωστόσο νίκησαν τους ουραγούς Νικς με 115-108. Κι αυτό το οφείλουν κυρίως στον Μπάντι Χιλντ, που σκόραρε 28 πόντους, και τον Χάρισον Μπαρνς, που είχε 22 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο Κώστας Κουφός δεν έπαιξε καθόλου. Οι Κινγκς εξακολοθούν να κυνηγούν τους Σπερς για μια θέση στα πλέι οφ, ενώ οι Νικς έχουν πλέον το χειρότερο ρεκόρ στο ΝΒΑ και μετά απο αυτή την ήττα τους αποκλείστηκαν και μαθηματικά από τα πλέι οφ. Όχι ότι θα προλάβαιναν δηλαδή... Ο Αλόνζο Τρίερ ήταν ο πρώτος σκόρερ τους με 29 πόντους. Ο αγώνας έγινε κανονικά και χωρίς προβλήματα, παρότι έξω από το γήπεδο γινόταν διαδήλωση από πολίτες του Σακραμέντο, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την απόφαση του γενικού εισαγγελέα να απαλλάξει από κάθε κατηγορία τους δύο αστυνομικούς, που πριν από δύο χρόνια είχαν πυροβολήσει και σκοτώσει έναν άοπλο Αφροαμερικανό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ