19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Πράσινη» βόλτα στο Ρέθυμνο με Κιλπάτρικ

Ο Παναθηναϊκός με κορυφαίο τον Σον Κιλπάτρικ νίκησε στο Ρέθυμνο την τοπική ομάδα με 87-75 και συνέχισε την αήττητη πορεία του στην Basket League.

Οι «πράσινοι» έφτασαν τις 17 νίκες σε ισάριθμους αγώνες πρωταθλήματος και παραμένουν μόνοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στον αντίποδα οι Κρητικοί έχουν ρεκόρ 3-14 και είναι προτελευταίοι, συνεχίζοντας τη μάχη για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα του Ρικ Πιτίνο βρήκε πολλές λύσεις στο σκοράρισμα και προηγήθηκε 24-15 βάζοντας τις βάσεις για μία εύκολη επικράτηση.

Παρόμοια η εικόνα και στη δεύτερη περίοδο με τους φιλοξενούμενους να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα από την άμυνα των γηπεδούχων και να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με διαφορά 14 πόντων (50-36).

Το τρίτο κομμάτι του αγώνα ανήκε στο Ρέθυμνο. Με μπροστάρηδες τους Χίκι και Κλάντον οι παίκτες του Βαγγέλη Ζιάγκου κατάφεραν να μειώσουν στους 9 πόντους στο 30', με τον φωτεινό πίνακα του «Μελίνα Μερκούρη» να γράφει (57-66).

Ο Παναθηναϊκός πάντως δεν είχε διάθεση να αφήσει τους Κρητικούς να πιστέψουν ότι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τη νίκη και ήταν σοβαρός, παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα με 87-75.

ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ: Ο Σον Κιλπάτρικ ήταν ο κορυφαίος των κυπελλούχων Ελλάδος, δείχνοντας μετά από καιρό να «ζεσταίνεται» στα σουτ τριών πόντων. Ο Αμερικανός γκαρντ τελείωσε την αναμέτρηση με 22 πόντους και 5/6 τρίποντα. Για τους γηπεδούχους, ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ ηγήθηκε σκοράροντας επίσης 22 πόντους αλλά δεν ήταν αρκετοί, ενώ ο Άαρον Τζόουνς πέτυχε μία ξεχωριστή επίδοση κάνοντας επτά τάπες.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός είχε καλύτερη αναλογία ασίστ για λάθη, όμως η απόλυτη κυριαρχία του ήταν στον τομέα των ριμπάουντ. Το «τριφύλλι» τελείωσε τον αγώνα με 48 ριμπάουντ έναντι μόλις 31 των γηπεδούχων. Έχοντας λοιπόν αρκετές περισσότερες κατοχές έφτασε στη νίκη.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ