24.4 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Μπάνκι: “Το φοβόμουν το παιχνίδι…”

Ο Λούκα Μπάνκι ήταν πολύ χαρούμενος για τη νίκη της ΑΕΚ και λόγω του ότι επιτεύχθηκε απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο, τον Προμηθέα, τον οποίον εκθείασε. Δεν έκρυψε μάλιστα ότι το φοβόταν αυτό το παιχνίδι και ανέφερε τους λόγους για το οποίο συνέβη αυτό. Μίλησε πάντως και για τους αγώνες με τον ΠΑΟΚ, αλλά και για τα πολλά χαμένα ριμπάουντ, αν και η τελευταία αυτή ερώτηση δεν του άρεσε και πολύ...

"Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη απόψε. Ήταν καθοριστικό το ότι νικήσαμε, ενώ είχαμε χάσει στον πρώτο γύρο και πήραμε και τη διαφορά. Τα παιδιά έπαιξαν ένα συμπαγές παιχνίδι, παρά τη δύσκολη προσέγγισή του. Όπως είδαταε σε άλλα γήπεδα, δεν είναι εύκολο να επιστρέφεις στο πρωτάθλημα μετά από διακοπή ενός μηνός. Πιστεύω ότι μετά τα πρώτα 5 λεπτά, βρήκαμε την αυτοπεποίθησή μας και λεπτό με το λεπτό βρήκαμε και ρυθμό.

Η προετοιμασία για τον αγώνα ήταν δύσκολη. Δεν κάναμε ούτε μία προπόνηση όλες αυτές τις μέρες πλήρεις, γιατί πολλά παιδιά δεν μπορούσαν να προπονηθούν. Εκτιμώ την προσπάθεια όλων. Φυσικά κάποιοι έπαιξαν περισσότερο απ' όσο έπρεπε, αλλά παίκτες όπως ο Τσαλμπούρης και ο ο Σάκοτα, που κανονικά δεν θα έπαιζαν, έκαναν τη προσπάθειά τους και έπαιξαν.

Να μην ξεχνάμε πόσο δυνατή ομάδα είχαμε απέναντί μας σήμερα, άρα είμαι χαρούμενος για τους παίκτες που έλεγξαν το ρυθμό. Επιθετικά στο δεύτερο μέρος η ποιότητα και η επιλογή των σουτ δεν ήταν τόσο καλή όσο στο πρώτο μέρος και πιθανόν τα 9 λάθη του δευτέρου ημιχρόνου μας εμπόδισαν να φτιάξουμε ακόμα καλύτερη διαφορά μετά την τρίτη περίοδο.

Είδαμε σήμερα ένα σπουδαίο παιχνιδι απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα. Ας μην υποτιμούμε τη νίκη. Η δουλειά και του κόουτς και του Προμηθέα συνολικά είναι καταπληκτική. Μου αρέσει το στιλ που παίζουν, το ότι παίξαμε έτσι σήμερα απέναντί τους με αφήνει πολύ ικανοποιημένο".

Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ για το BCL, που ακολουθεί, ο προπονητής της ΑΕΚ είπε: "Ο επόμενος γύρος στο BCL θα είναι δύσκολος και για τις δύο ομάδες. Επειδή προέρχονται από την ίδια χώρα και έχουν αντιπαλότητα, αυτό δίνει κάτι έξτρα στο παιχνίδι. Από τώρα ως το τέλος της σεζόν όλες οι ομάδες που έμειναν στη διοργάνωση είναι καλές και όλα τα παιχνίδια είναι κρίσιμα. Όπως είπα, είναι ξεχωριστή συνθήκη το ότι έχουμε παίξει ήδη τρεις φορές φέτος με τον ΠΑΟΚ. Θέλω να προετοιμάσω την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο. Είναι δύσκολο να επανέλθουν οι παίκτες τόσο σύντομα. Αλλά ας παίξουν τουλάχιστον τα πρώτα 40 λεπτά αυτής της σειράς βγάζοντας την καλύτερη προσωπικότητά τους και το καλύτερο μπάσκετ που μπορούν".

Για το αν ήταν η καλύτερη φετνή εμφάνιση της ΑΕΚ, είπε: "Δεν μπορώ να συγκρίνω. Σήμερα παίξαμε όπως χρειαζόταν. Αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη και το μέγεθος της πίεσης πριν από το παιχνίδι. Ήταν ένα συμπαγές παιχνίδι από την πλευρά μας και ο καλύτερος τρόπος για να επανέλθουμε μετά τη διακοπή. Το φοβούμουν λίγο αυτο το παιχνίδι, λόγω της αξίας του Προμηθέα, λόγω της επιτυχίας του Ρίο, λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος, αλλά και του κόσμου που ήταν περισσότερος απ' ό,τι συνήθως στο γήπεδο και ήρθε για να πανηγυρίσει το τρόπαιο. Απόψε οι παίκτες απέδειξαν ότι κατέβηκαν για να κερδίσουν και όχι για να πανηγυρίσουν τα προηγούμενα παιχνίδια. Κι αυτό είναι μια δήλωση από τη μεριά τους".

Για τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ είπε: "Ο Καββαδάς έχει παίξει δύο ματς φέτος. Δεν έχουμε ψηλό, δεν έχουμε μπόι μέσα στη ρακέτα και επιλέξαμε να μη βγούμε στην αγορά γι' αυτό. Ο Σαντ Ρος ήταν σήμερα ο καλύτερος αμυντικός μας ριμπάουντερ. Δεν είναι εύκολο να αναγκάζεις τους αντιπάλους σε χαμηλό ποσοστό στα σουτ κάθε βράδυ. Σήμερα κάναμε πολλά κλεψίματα κι αυτό έκανε μικρότερη την ανάγκη να προστατέψουμε το καλάθι. Δώσαμε έμφαση στα μποξ άουτ και επίσης στα εναλλασσόμενα μποξ αουτ. Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές χάνουμε τη μάχη των ριμπάουντ, αλλά νικάμε τα παιχνίδια, οπότε εγώ πρέπει να είμαι ικανοποιημένος. Δουλειά του προπονητή είναι να παίρνει το καλύτερο από τους παίκτες που έχει".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ